Om oss

Om Advania

Advania är med sina över 1000 medarbetare i Sverige, Island, Norge och Danmark en av de större och mest heltäckande systemintegratörerna i Norden. Med en uttalad målsättning att vara den mest flexibla och värdeadderande leverantören hjälper vi våra kunder inom områdena IT-outsourcing, affärssystem, processautomatisering, contact center, IT-infrastruktur och integrationslösningar samt datacenter.

Den svenska verksamheten arbetar inom fem stycken affärsområden:

Bred täckning i Norden

Advania etablerades redan 1939. Vi finns på nio orter i Sverige, en i Norge och fem på Island. Advania har en konsultorganisation med ca 800 konsulter varav 230 utgår från Sverige, 80 från Norge och 490 på Island. Våra konsulter tillhör ett eller flera kompetensområden och samverkar genom virtuella expertgrupper inom särskilt viktiga områden. Säljorganisationen består av ca 120 personer. Utöver detta finns ett antal administrativa och stödjande funktioner som totalt består av ca 80 personer.

Ägarskap

Advaniakoncernen ägs av det svenska bolaget Advinvest.

Vad våra kunder och partners tycker om oss

Advania har rankats som en av de högsta av alla IT-leverantörer när det gäller att skapa kundvärde och kundnöjdhet av Sveriges företag och organisationer. Även Microsoft och HPE har utsett oss till Årets partner 2016 och Service Provider 2016.