Sourcing

Har du outsourcat din it och upplever att avtalet inte hänger med? Vi erbjuder flexibla sourcingavtal som förändras i takt med din verksamhet.

Sourcing och molntjänsterFörmågan att vara innovativ i it-leveransen är företagets väg till framgång och avgörande för att kunna möta de stora utmaningarna.

Ändå är det få leverantörer som klarar av att leverera it-drift och samtidigt skapa it-innovation till kundens verksamhet.

En anledning är att de flesta sourcingavtalen är statiska utan möjlighet att förändras i takt med organisationens och teknikens utveckling .

En annan anledning är en otydlig ansvarsfördelning med många underleverantörer som inte samarbetar.

Vi skapar de bästa förutsättningarna för att våra kunder ska kunna fokusera på kärnverksamheten och stärka innovationskraften. Vi är väl insatta i kundens verksamhet på en strategisk nivå för att kunna agera på förändringar. Vi försöker alltid att vara proaktiva, lyssna på dina behov och ta fram den mest optimala lösningen.


Dilemman du ställs inför vid outsourcing av verksamhetens IT

 

  • För mycket fokus på drift och för lite på innovation.
    Många leverantörer är för fokuserade på att leverera drift och för dåliga på att leverera innovation till verksamheten.

  • Statiska avtal.
    Outsourcingavtalet hänger inte med verksamhetens förändringar.

  • Vi har fått det vi beställt men känner oss ändå inte riktigt nöjda.

  • Otydlig ansvarsfördelning mellan leverantörer.
    Vi har för många underleverantörer och de har både svårt att samarbeta med varandra och ansvarsfördelningen är otydlig.

 

Get in touch!

Göran Gustavsson
Affärsområdeschef Sourcing

+46 (0)8-546 70 301

Kontakta mig

Flexibla sourcingtjänster som stärker innovationskraften

Sourcing

Flexibla sourcingtjänster där du endast betalar för de tjänster som används, med avtal som är öppna för ständiga förändringar och som utvecklas tillsammans med verksamheten.

 

Läs mer

Molntjänster med hög tillgänglighet

Molntjänster

Det ska vara enkelt att få tillgång till molnet och tillgängligheten ska vara hög. Att få extra kapacitet när verksamheten behöver det för att hantera ojämna belastningar är en självklarhet. Framförallt ska du bara betala för det som du använder.

 

Läs mer

 

Kundreferenser

Coor
Coor hade utmaningar med stabilitet och kvalitet i sina grundläggande IT-plattformar. Leverantörsrelationerna spretade och när Coor hade över 70 IT-leverantörer insåg de att det behövdes ett nytt tillvägagångssätt för att komma tillrätta med osammanhängande leveranser.

Coor

Med stabil och flexibel IT bäddar Coor för genomgripande digitalisering och innovation.
Handelsanställdas förbund
Advania har migrerat hela Handels centrala plattform från nuvarande leverantör till Advania. Samtidigt görs en konsolidering och uppgradering av Handels Citrixmiljö och operativsystem.

Handelsanställdas förbund

Handels främsta behov var uppgradering till en modern och central IT-plattform, flexibilitet och att få en homogen klientplattform.
Euro-Center
"Det var Advanias flexibilitet som fällde avgörandet. De såg det aldrig som ett problem att vi är både stora och små samtidigt, å ena sidan en global koncern på sex kontinenter, å andra sidan ett företag med bara 140 medarbetare."

Euro-Center

Trots sin extremt decentraliserade organisation har Euro-Center en optimal IT-effektivitet och de har sänkt sina IT-kostnader med runt 30 procent.
Statens Tjänstepensionsverk
"Det finns alltid risker och en viss oro i samband med sådana här processer men verksamheten har knappt märkt något alls, vilket är det bästa betyget i dessa sammanhang."

Statens Tjänstepensionsverk

SPV ville minska sitt eget ägande av teknik och infrastruktur och i stället köpa in tjänster. Avtalet omfattar serverdrift, kommunikationstjänster, arbetsplatstjänster och servicedesk.
Starka Betong
"Utöver att vi ville ha allmänna förbättringar gällande support och dygnet runt-övervakning av våra system sökte vi en leverantör som kunde erbjuda stabilitet och som ständigt skulle sträva efter att förbättra vår IT-miljö."

Starka Betong

”Det tog inte ens en månad från att upphandlingen blev klar till att vi var i full drift hos Advania.” När Starka Betongindustrier ville växla upp sin IT-struktur föll valet på Advania.
Falkenbergs kommun
Kommunen servar sina invånare med information kring bland annat barnomsorg, budgetrådgivning, social omsorg, bibliotek och utbildning.

Falkenbergs kommun

Falkenberg kommun använder insourcing för att förbereda sig för 24-timmarsmyndigheten då kraven på tillgänglighet och information ökar.
Uniflex
"Advania var de enda som litade på vår kompetens."

Uniflex

Uniflex behövde en it-partner som kunde samarbeta med den lokala it-avdelningen.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt, på det sätt du vill bli kontaktad.