Utbildningskatalogen
Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringsmöjligheter och det gäller självklart också i skolan. För att lyckas med det måste vi hjälpas åt: vi som använder tekniken, vi som utvecklar den och vi som köper in den. Advania erbjuder över 70 olika utbildningar för att bidra till skolans utveckling. Här kan du läsa igenom och anmäla intresse för vilka utbildningar du tror skulle vara intressanta för dig och dina kollegor.
Jobbar du på en skola som har köpt in sin hårdvara (PC/Chromebooks/iPads/Mac) till lärare och elever via oss på Advania Skolpartner? Då kan du ta del av ett 30-tal workshops riktade mot lärare, helt gratis. De utbildningar som är kostnadsfria är markerade med *

Anmäl ditt intresse
Välj de utbildningar som du är nyfiken på genom att bocka för de utbildningar som är av intresse.
Fritids
Digital kompetens i fritids
Denna workshop belyser de delar i läroplanen som handlar om digital kompets i fritidshemmet. Hur kan man på fritidshemmet bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhällets utveckling? Hur kan man ge möjlighet till eleverna att utveckla sin förmåga att använda digital teknik? Hur kan fritidsbarnen utveckla ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, för att kunna se möjligheter och förstå risker samt kunna värdera information? Vilket ansvar har rektor för fritidshemmets digitalisering? Dessa frågor kommer besvaras under denna workshop med exempel på digitala verktyg som kan användas i syfte att nå dessa mål.
* Google Suite i fritids
I denna workshop går vi igenom de delar av Google Suite som är användbara i fritids. Detta är verktyg som underlättar vardagen, samarbetet och skapar tidsvinster. Google drive - skapa mappar, TeamDrive, delade dokument, filma i mapp Google presentation - samla filmer Google formulär - skapa undersökningar Youtube - visuell lärmiljö QR-koder - arbeta med iPads
Kreativt med iPad på fritids
Denna workshop inspirerar dig som arbetar på fritids att använda iPaden på ett kreativt sätt i din verksamhet. Vi kommer att gå igenom olika sätt att använda QR-koder, AR-appar (augmented reality), stop motion, källkritik och enkla filmer som trickfilmer och tutorials. Vi kommer även visa på olika sätt att synliggöra verksamhet för föräldrarna.
* Office 365 i fritids
I denna workshop går vi igenom de delar av Office 365 som är användbara i fritids. Detta är verktyg som underlättar vardagen, samarbetet och skapar tidsvinster. OneDrive - skapa mappar, Teams - delade dokument Powerpoint online - samla filmer Forms - skapa undersökningar Youtube - visuell lärmiljö QR-koder - arbeta med iPads
* Fritidsappen
I denna workshop kommer du få lära dig Fritidsappens funktioner som förenklar dokumentation, dvs uppföljning, utvärdering och utveckling på fritidshemmet. Du får även se hur appen förenklar kommunikationen mellan fritids och hemmet och ger fritidspersonal och föräldrar helt nya möjligheter! Vi går igenom hur du delar dokumentation som bilder, filmer och förklarande texter med föräldrarna. Vi visar även hur man enkelt kan kvalitetssäkra att de satta målen uppfylls. Efter att ha deltagit på denna workshop så har du alla förutsättningar för att använda Fritidsappen direkt i din verksamhet.
Vanliga frågor och svar om våra utbildningar
Hur lång är en workshop?
Våra kunder beställer antingen en halvdag eller heldag. Halvdag innebär oftast 3 h, men i förskola är 2 h vanligare.
Hur många kan delta?
Vi brukar ha ett max på ca 25 personer då denna storlek på grupp har visat sig vara mest uppskattad hos deltagare då möjlighet att få personlig hjälp finns.
Är det digitala eller fysiska utbildningar?
Det väljer kunden själv. Våra utbildare är vana med att utbilda både på plats och digitalt via ett videomöte.
Vad kostar utbildningarna?
De utbildningarna med * (asterisk) är kostnadsfria för våra kunder. Priset för övriga är samma oberoende av innehåll.
Har du frågor om innehåll och upplägg? Kontakta vår utbildningskoordinator Jenny Palm.