Skola 2021.10.01

Ny digital plattform byggd på Advanias Förskoleapp

Pysslingen Förskolor har mer än 100 förskolor som har en sak gemensamt: ett grundmurat engagemang för det omsorgsfulla lärandet och att ge barnen en trygg och stimulerande värld full av möjligheter. Med nästan 3000 medarbetare och drygt 8000 barn i sin verksamhet är Pysslingen Förskolor en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Utmaning

Med ambitionen att vara den klara ledaren inom svensk förskola behöver Pysslingen Förskolor en välfungerande, användarvänlig och säker digital plattform.  Appen måste kunna anpassas och utvecklas för att överensstämma med Pysslingen Förskolors erbjudande, arbetssätt och önskemål. Förutom användarvänligheten är säkerheten den absolut viktigaste aspekten i projektet, då plattformen kommer att vara navet i kommunikationen mellan vårdnadshavare och pedagoger. 

Pysslingen_VeronicaVeronica Rörsgård, segmentsområdeschef och ansvarig för Pysslingen Förskolor

Lösning 

I tätt samarbete tar nu Pysslingens projektgrupp och Advanias experter och utvecklare fram en ny digital plattform som bygger på Advanias Förskoleapp. 

– Den värdegrund, pedagogik och barnsyn som våra förskolor bygger på ska genomsyra även den nya digitala plattformen. Vi vill erbjuda våra barn, vårdnadshavare och medarbetare den bästa möjliga upplevelsen och i Advania har vi hittat en bra partner för att ta fram en modern och användarvänlig plattform för kommunikation och dokumentation, säger Veronica Rörsgård, segmentsområdeschef för Pysslingen Förskolor.

Effekt

Den nya plattformen kommer att innebära ett lyft för förskolepedagogernas arbete och möjliggöra för vårdnadshavarna att ännu närmare följa med i sina barns utveckling och kommunicera på ett enklare sätt med sina barns pedagoger.


– Vi är glada att Pysslingen Förskolor ser fördelarna med vår tjänst, plattformen ger en intuitiv känsla och är lätt att förstå och använda i den egna verksamheten. Produkten är skapad efter dialog med förskolepedagoger och har sin grundtanke och uppsättning utifrån förskolans och barnens behov, säger Leonidas Papagianis, Business Developer Education på Advania.

Fakta

  • Pysslingen Förskolor har valt att använda Advanias Förskoleapp för att bygga en ny digital plattform.
  • Plattformen ska vara ett positivt digitalt komplement till det fysiska mötet mellan pedagoger, elever och vårdnadshavare.
  • Förskoleappen har funnits i 10 år och utvecklats tillsammans med olika förskolor och pedagoger. 

Kontakta mig

Sales Manager Education

Linnea Stålhammar

Relaterat innehåll

Skola
2022.10.10

Kreativt digitalt samarbete i klassrummet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för oss alla, även i skolan. Här berättar Linda Eriksson, mattelärare och IT-pedagog på Karlbergsskolan i Köping, hur teknik kan möjliggöra nya arbetssätt för en mer engagerande...

Skola
2022.03.28

Digital skola med eleven i centrum

Kunskapsskolan startade år 2000, med en ambition att förändra skolsverige. Idén var en skola där eleven står i centrum, med stort fokus på handledning och mentorskap. Det skulle också vara en digital skola, från grunden....

Vi gör det enkelt att växa med IT

Vill du också ta din verksamhet till nästa nivå?