People of Advania: Aleksander Trawicki

Artiklar
06.03.2018

Aleksander Trawicki 

Kan du förklara vad din roll är och innebär här på Advania?

Jag jobbar som systemkonsult. I mitt fall betyder det att jag får göra väldigt mycket olika saker då jag löser problem inom flera olika områden. För tillfället jobbar jag inom Advanias affärsområde sourcing, där jag bland annat är tekniskt ansvarig för ett par olika kunder i olika branscher.

Det betyder att jag får jobba både operativt och strategiskt då jag är med i den tekniska utvecklingen hos kunden samtidigt som jag är en del i vår operativa drift som har ansvar för de flesta servrar och system hos våra sourcingkunder. 

 

"Då gäller det att snabbt kunna förflytta sig, både kroppsligt och sinnesmässigt för att ta sig an de nya arbetsuppgifterna."

 

 

Det låter intressant. Vad betyder det och hur ser dina dagar ut för att du ska lyckas med detta?

Alla dagar ser väldigt olika ut. En vanlig dag som bokats hos kund kan förändras till att en prioriterad incident måste hanteras. Då gäller det att snabbt kunna förflytta sig, både kroppsligt och sinnesmässigt, för att ta sig an de nya arbetsuppgifterna. 

För att lyckas arbetar vi väldigt nära varandra, vilket jag ser som ett måste när det kommer till den här typen av arbete och ansvar mot en kund. För att kunna leverera det vi kommit överens om med kunden gäller det att alla är inblandade och ställer upp - både dag och natt.

 

 

Hur kommer det sig att du hamnade här på Advania och jobbar med den här typen av arbete?

Jag började om min karriär 2010 när jag slutade jobba inom butik. Då kom jag tillbaka till it igen där jag hade börjat som 17 åring, och 2011 började jag på Servicedesken på Kerfi - organisationens namn innan Advania - som inhyrd konsult. Ett år senare var jag anställd och jobbade inom driften, där jag bland annat sitter idag. 

Mycket har förändrats sedan dess, både organisatoriskt och i rena arbetsuppgifter. Företaget har vuxit, vilket betyder mer ansvar, fler kunder och fler kollegor. Att jobba här har verkligen utvecklat mig rent tekniskt, men också gällande ansvar och planering. 

 

 

Sista frågan, vad gör du på fritiden?

Ett stort intresse är olika former av skytte, då jag bland annat är med i en klubb som heter Boo SKF. Inom skytte skjuter jag mest pistol inom precision och dynamiskt skytte. Det händer dock också att jag tar mig en tur förbi hagelbanan också. 

Jag uppskattar också att folk på Advania sysslar med så många olika sporter. Jag försöker hänga med på ett par av dem i veckan, och för tillfället håller jag på med paddeltennis och fotboll.


Back
?i