Rapport från VMworld 2018

Blogg
08.11.2018

Rapport från VMworld 2018

2018 markerar 20 års jubileum för Vmware, 12000 deltagare har samlats på Europaversionen av VMworld i Barcelona. Ur ett ekonomisk & teknisk perspektiv så har de sista åren för VMware varit en framgångsaga.

 

 

CEO Pat Gelsinger lämnade 3 huvudbudskap i sitt framträdande på konferansen och dessa är:

 

"Bridge across servers" (vSphere & storage)

  • Oberoende av tillverkare,Lenovo, HPE, DELL

"Bridge across devices" (Workspace One)

  • Oberoende av tillverkare, (Microsoft, Apple, Samsung, Google

"Bridge across networks" (NSX)

  • Oberoende av tillverkare, (Cisco, Juniper, HPE)

 

När nya tjänster skapas för varje dag som går och företag startas så skapas det utmaningar. Att lyckas brygga över alla dessa är utmaningen för VMware´s framgång.

 

 

The superpowers of tech

  1. Cloud
  2. Mobile
  3. AU/ML (Machine Learning)
  4. EDGE/IoT

Alla dessa fyra "superpowers" förstärker andra. Mer enheter skapar mer data, mer data blir mer AI, som blir mer processorkraft. Alla dessa påverkar VMware. 

 

Säkerhet

Utmaningen i säkerhetsbranchen är att antalet intrång ökar. Idag har vi för många säkerhetsprodukter som måste hanteras, det krävs nya sätt att angripa problemet. Nya modeller för att hantera grundsäkerhet måste integreras i varje lösning, minska attackytan genom design.

Vmware har lanserat deras koncept/produkt kring detta som kallas "AppDefense" som numera är en del utav vSphere Platinum.

 

Hybrid Cloud

Nästan allting idag är påväg mot någon typ av molnstrategi, Hybrid IT drivs utav IT-Ops medans Public Cloud drivs av utvecklarna. För att leverera att hybrid moln så finns det idag 4200 cloud providers i över 120 olika länder. 

Vmware satsar stor på sitt "Cloud foundation"-koncept som blev lanserat som version 3.5, som i sin tur bygger på vmware vSAN som idag har över 15.000 kunder. vSAN är verkligen en framgångsaga.

 

Vmware Could on Amazon Webservices

Redan utannonserad på VMworld i US, så lanseras möjligen att köra Amazons relationsdatabas (RDS) i ditt lokala OnPremise-moln. Det blir ingen skillnad för en utvecklare att jobba mot amazons moln(publikt) eller mot den lokala vsphere-miljön.

 

NSX

NSX från VMware har idag över 7500 kunder som använder det aktivt. NSX är ingen enskild produkt utan mer motorn som kan möjligöra ett hybridmoln. VMware hjälper till med NSX som att möjligöra flyten från ett datacenter till ett annat som behöver vara ihopkopplade på ett säkert och effektivt sätt.

 

Kubernetes

VMware annonserade att de har köpt företaget Heptio som är startat av grundarna av Kubernetes. Vad är kubernetes? Allt handlar om automation och tillgänglighet av containers starkt inspererat av Google´s egna "Borg-system". 

Så kubernetes tillför att ramverk för "container"-hantering, som hjälper till att hantera Säkerhets/Automation/"operation models

 

//Robert Norling


Back
?i