Varmt välkommen på Advania Breakfast Club!

 
I och med utbredningen av Covid-19 förhåller vi oss till de restriktioner som sätts av UD och Folkhälsomyndigheten.

Vi följer detta nogsamt och reserverar oss för att evenemang kan komma att ställas in eller flyttas fram till följd av detta.

Advania Breakfast Club den 22/4 är fortfarande planerat att genomföras, men som tillägg har vi valt att även erbjuda dig som kund detta seminarium i Webbinarium-form. På så sätt kan du själv välja om du vill vara på plats på Scandic eller koppla upp dig hemifrån.

Ska 2020-talet bli decenniet då IT-branschen går i fronten och blir cirkulär?

Vet du om att IT-hårdvara tillsammans med annat elektronikskrot är det snabbast växande avfallsberget globalt? Att IT-användandet idag, globalt, beräknas generera 50 miljoner ton elektronikavfall? Ett avfall som inte alltid återvinns på ett hållbart sätt för vare sig människa eller natur.
 
Visste du även att i länder som Sverige, med lagar om producentansvar och bra infrastruktur för återvinning, leder vårt underutnyttjande av befintlig IT-hårdvara till ett enormt resursslöseri av energi och material och genererar därmed stora klimatutsläpp i onödan?
 
Vår vision för att lösa problemet är tanken om den cirkulär ekonomin. Just nu ser vi bara början på en enorm kraftsamling både politiskt, i näringslivet och i samhället, i Sverige och övriga Europa, för att på riktigt svänga om bransch efter bransch till att agera mer cirkulärt och hållbart.
 
Vi vill stödja våra kunder i omställningen till ett mer cirkulärt tänkande för IT-hårdvaruförsörjningen och har bjudit in vår strategiska partner HPE till ett frukostseminarium om detta.
 
Under seminariet berättar vi om hur våra kunder direkt kan börja plocka de lägst hängande frukterna för att säkerställa en bättre livscykelhantering av sin IT-hårdvara. Vill du sträcka dig lite längre upp i fruktträdet kanske du är mogen för att investera i tidigare använda produkter och därmed göra ännu större klimatnytta!

Information

  • 22 april
  • 08.30 - 10.00
  • Frukost serveras från 07.45

Plats

Agenda

07:45 - 08:30 Frukost
Introduktion till Advanias hållbarhetsarbete och erbjudanden för mer hållbar livscykelhantering
HPE: Living Progress
HPE och Den Cirkulära Ekonomin: 
  • Vision
  • IT-livscykeln: Återbruk & Återanvändning
  • Rapport: Uppföljning & Efterlevnad 

Kommande frukostseminarier:

9 september
7 oktober
4 november
2 december

Advanias Hållbarhetsrapport 2018

"Vi har de senaste åren tagit större ansvar för hållbarhet och miljö internt på företaget. Nu tar vi nästa steg och väver in hållbarhet i affärsstrategin och leveransen till kunderna." 

- Helena Nordin, Hållbarhetschef

Har du frågor?

Helena Nordin
Hållbarhetschef

+46 76 140 00 78

Anmäl dig här

Om du inte ser anmälningsformuläret kan du kopiera sidans url och testa
i en annan webbläsare, då äldre versioner av Chrome kan stöka lite.

Anmäl dig till Webbinariet

 
Partnership beyond technology

 
?i