Google Summit 2019

Välkommen till en heldag 

- med Skolutveckling på Trädgårdsstadsskolan, Tullinge.

Måndagen den 17 juni bjuder vi in till en heldag med fokus på lärande, distribution, integration, forskning och praktik med hjälp av Google suite for education och andra närliggande tjänster och produkter.

Vi lovar en högintensiv dag där du som deltagare kan välja mellan 18 olika seminarium och workshops framförda av Google Certified Teachers, Google Premier Partner, erfarna föreläsare och workshopledare. Alla med målet att främja elevernas lärande.

Inbjudan riktar sig till dig som är lärare eller rektor och jobbar med G suite for education i din verksamhet idag eller är nyfiken på att lära dig mer om G suite for education, närliggande tjänster och produkter. Mer information om seminarierna finns under länken nedan (beroende på antalet anmälda kan seminarierna ändras). Det är begränsat antal platser så anmäl dig så snart som möjligt.

Varmt Välkommen!

OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn. 

Information

Datum: Måndag 17 juni

Tid: 8:30 - 16:00

Plats: Trädgårdsstadsskolan, Tullinge

Måndag 17 juni

Agenda

08:30 - 09:00 Registering, kaffe och nätverkande

09:00 - 09:15 Välkomna och information om dagen

09:20 - 10:20 Valbara seminarier och workshops*

10:30 - 11:30 Valbara seminarier och workshops

11:30 - 13:00 Lunch på egen hand

13:00 - 14:30 Valbara seminarier och workshops*

14:30 - 15:00 Kaffepaus och nätverkande

15:00 - 16:00 Tips & tricks från Google experter från hela Sverige utifrån era frågor. * under de valbara seminarierna och workshops kommer det finnas sex valbara pass per tillfälle. Vi återkommer inom kort med länk för anmälan där du kan välja det som intresserar just dig. (Antalet valbara seminarier kan förändras beroende på intresset)

Martin Premberg

Skolansvarig Stockholm Syd
+46 72-143 44 03
martin.premberg@advania.com

Anmäl dig här

18 valbara seminarier

GoogleSuite i fritids

I denna workshop går vi igenom de delar av Google Suite som är användbara i fritids. Detta är verktyg som underlättar vardagen, samarbetet och skapa tidsvinster i fritidsverksamheten både i TeamDrive, dokumentation, presentation och formulär.

Escape room

Denna workshop är för dig som arbetat ett tag med Google och vill utvecklas ännu mer i verktygen. Escaperoom är ett fysiskt äventyr där spelarna löser pussel och gåtor med hjälp av ledtrådar, tips och uppmärksammade strategier för att låsa upp ett objekt. Vid användning av ett digitalt Escape room bygger du ditt escaperoom med hjälp av Google Site och Google Formulär.

Språkutvecklande arbetssätt i Google

Denna workshop handlar om hur man kan utveckla språk och begrepp och stärka eleverna i sin språkutveckling med verktygen i GSuite. Passar särskilt dig som undervisar i svenska, engelska, språkval och modersmål.

Arbeta med texter och inlämningar i Google

Denna workshop är för dig som arbetar med mycket texter i google. Du kommer att få med dig mer avancerade funktioner i Google dokument samt tips hur man kan arbeta med prov, förhör och inlämningar i Google dokument, formulär och Classroom.

Kreativt med Chromebooken 

I denna workshop går vi igenom några grundfunktioner och hjälpmedel som är bra att känna till i Chromebooken. Vi kikar även på kreativa webbappar och funktioner i kameran som gör att lektionerna lätt kan varieras. Du kommer t.ex få bygga ett hologram som fungerar tillsammans med Chromebooken.

Kreativt med Google

Denna föreläsning passar dig som vill bli inspirerad med nya kreativa uppslag på hur du kan använda GSuite i undervisningen. Du kommer att få tänka utanför ramarna och upptäcka nya sätt, utöver de uppenbara, hur man kan arbeta med program som Google Presentation, Google Teckningar och Jamboard.

Google Classroom Deluxe 

Denna workshop är för dig som önskar lära sig mer om Google Classroom. Under denna workshop går vi igenom hur man kan koppla Google Classroom till andra webbresurser. Vi undersöker bland annat IIS - Digitala lektioner, som är ett omfattande gratis material med färdiga lektioner. Även många tips på användning av Classroom

Google Sites 

Vi lär oss webbpublicering i GSuitemiljön. Vi kommer att skapa en site i verktyget Google Site. Det ges konkreta exempel från skolan och vi funderar på hur vi själva kan tänkas vilja använda verktygen.

Ma/NO med GSuite

Workshopen handlar om hur man kan använda GSuite i Ma/NO. Te.x hur man kan skapa tickets i Classroom eller hur man låter elever kommentera olika inlägg som en lösning på matteproblem eller ett påstående. Vi går även igenom hur man kan länka ett redigerbart kalkylark där de kan skriva in sina värden från en mätning samt dela ut en labbrapport där man skrivit in stödstruktur och språkmallar.

Google Map - kartan är din lärobok 

Denna föreläsning visar funktionerna i Google Map, Google Tour Builder samt Google Earth. Denna workshop passar dig som arbetar med olika geografiska platser i ditt ämne där du vill knyta an en händelse eller fakta. Du kommer dessutom få testa spelet Fånga Carmen Dias i Google Earth.

Fantastiska Google kalkylark 

I denna workshop går vi igenom bra funktioner i Kalkylark som är användbara oavsett ämne. Vi går även igenom hur man programmerar i Google Kalkylark. Du kommer få skapa interaktiva övningar där rätt svar på en övning målar upp en pixelbild. Du lär dig använda svarsvalidering så att svaren från ett Google formulär rättas automatiskt i kalkylarket.

Repetition GSuite grunder 

Denna workshop är till för dig som fortfarande känner dig osäker på att använda GSuite fullt ut. Kanske du är nyanställd och behöver få en grundgenomgång i verktyget. I denna workshop kommer du i lugn och ro få skapa en struktur i mappar, dela och kommentera dokument, hitta bland de vanligaste verktygen och få tid att ställa dina frågor .

Google Expedition 

I denna workshop kommer du att få uppleva Google Expedition med ett kit som finns på plats. Här får du presenterat ett nytt sätt att lära för eleverna med VR samt AR med Googles verktyg. Tack vare dessa verktyg begränsas inte längre lärare till klassrummet.

Formativa Google formulär 

I denna workshop får du som redan kan skapa formulär möjlighet att lära dig mer. Vi kommer att gå igenom avancerade funktioner i formulär som tex att låta formuläret ändras utifrån vad eleverna svarar. Vi kikar även på svarsvalidering och olika exempel på hur man kan använda formulär,

Partnership beyond technology

?i