Hela Skolsverige skapar

Skapa och var kreativ med Apple

Tillsammans med Apple bjuder Advania Skolpartner in till ett online-event den 22 april 2021. 
Vi kommer tillsammans med pedagoger från hela Sverige och Europa inspirera till hur man kan skapa med Apples verktyg och appar i undervisningen. Vi vill med detta event lyfta fram alla fantastiska idéer på hur man kan använda iPaden och Macdatorn till en kreativ undervisning där eleverna få arbeta med olika uttrycks- och  inlärningssätt Under varje pass kommer 2-3 föreläsare inspirera dig inom olika områden.

Gunilla Möller och Leonidas Papagianis från Advania Skolpartner kommer att hålla i dagarna och vara moderatorer som introducerar, ställer frågor och håller koll på frågor i chatten.


Information om föreläsarna  

Björn Benbasat: IT-strateg inom Utbildningsförvaltningen Botkyrka **)
Helen Larsson: speciallärare, grundsärskola, Jönköping kommun. INSTA
Jesper Levallius: IKT strateg, Lunds kommun **)
Johan Sköld: Förstelärare inom IKT, Forshaga Akademin **)
Maria Franzen: 
verksamhetsutvecklare MakerZone, Sollentuna kommun **)
Martin Coutts: 
Apple Geek/Technology Guru Inverurie, Scotland *) **) ***)
Miriam Walsh: 
digital media and coding teacher Cork, Ireland. **) ***)
Nathalie Sundesten Landin: 
Förstelärare och digital strateg, Sollentuna kommun
Sebastian Funk: 
Lärare, Villa Wewersbusch, Tyskland ***)
Veronie Lejonord: IKT-pedagog. förstelärare och slöjdlärare, Hallsberg *) 

*) Apple Teacher

**) Apple Professional Learning Specialist (APLS)

***) Apple Distingued Educator (ADE)

Information

När? 22 april 2021

Var? Via länk

Agenda

Med reservation för ändringar. Håll dig uppdaterad på denna sida.

Torsdag den 22 april 

09:00-10:20 Skapande i olika ämnen  
Under detta pass kommer Björn Benbasat berätta om hur man i Botkyrka använt sig av litterära texter i Svenska för att skapa låtar i Garageband. Veronie Leijonord visar hur Ipaden kan utgöra ytterligare ett verktyg i slöjden som källa till inspiration, möjlighet till delning och som ett individuellt stöd. Genom apparna iMovie, kamera, Safari, Chatterpix och VideoScribe får eleverna verktyg för sin dokumentation och redovisning. Nathalie Sundesten Landin visar hur hon använder sig av iPaden i matematikundervisningen för att skapa olika arbetssätt och ge eleverna möjlighet vara interaktiva och kreativa. 

10:20-10:30 Rast

10:30-11:45 Varierat och språkutvecklande arbetssätt
Under detta pass visar Johan Sköld på hur man kan använda iMovie och Clips för att arbeta med ett varierat arbetssätt. Martin Coutts kommer att inspirera oss hur man kan rita former med pennverktyget i Keynote för att ge sina projekt och material en personlig touch. Med hjälp av formfunktionerna i Keynote på iPad kan du skapa en ny form genom att kombinera en form med en annan form genom att klippa, kombinera eller bryta isär former för att anpassa ditt material så att det passar alla behov. (Martin pratar engelska och sänder direkt från Skottland) Helen Larsson pratar om språkutvecklande arbetssätt tillsammans med skapande: tex pratande stentroll, ordmoln,  ljudeffekter och BookCreator.  

11.45-13.00 Lunch


 
13:00-13:45 Multimodalt lärande
Jesper Levallius visar hur man kan vara kreativ med appen Numbers på iPad genom att bygga ett multimodalt stöd (scaffolding) och mallar med Numbers som eleverna kan utgå från. Med Numbers kan elever samla in data, skapa diagram, infoga video, bilder och ljud!
Maria Franzen visar hur man kan använda iPaden för att visualisera lärande med foto och teckning.  

13:45-14:30 Det kreativa klassrummet  
Miriam Walsh kommer att inspirera oss hur man kan använda Keynote för interaktivt berättande. Du får tips om hur du kan skapa interaktiva berättelser i ditt klassrum med hjälp av former, animationer och länkar i Keynote. Detta projekt är engagerande för det kreativa klassrummet och även för portfoliobaserat lärande och moderna främmande språk. (Miriam pratar engelska och sänder direkt från Irland)
Sebastian Funk inspirerar och delar med sig av många tips på hur man kan använda iPaden i NO med sina elever. (Sebastian pratar engelska och sänder direkt från Tyskland)

14.30-15:00 Mer Tips & Tricks med Gunilla Möller & Leonidas Papagianis 

 

Information

Om du väljer att delta i chatten till eventet så kan ditt namn vara synliga för andra deltagare. 
Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs för att du ska få länken till dagen så att du kan ansluta till online-eventet när det passar dig. Inspelningen av online eventet kommer att ligga publikt ytterligare 7 dagar så att möjlighet finns för de anmälda att titta på eventet några dagar senare. Ev presentationer och länkar från föreläsarna skickas ut i ett mail efteråt.

För att vara med på bägge våra Apple event "Hela Skolsverige skapar" den 22 april  & "Hela förskolan skapar" den 21 april behöver du göra en anmälan till varje event på respektive anmälningssida.

Ser ni inte det inbäddade formuläret? Prova att gå in på sidan på nytt via Inkognitoläge.


Om ni är flera som vill delta från samma förskola så räcker det med en anmälan, förutsatt att ni då kommer att sittatillsammans uppkopplade via en projektor eller en dator.

   Ser ni inte det inbäddade formuläret? Prova att gå in på sidan på nytt via Inkognitoläge.

Har du frågor?

Jenny Palm
Coordinator Education
Mejla | Ring

Anmäl dig här 

Tänk på att varje deltagare ska anmäla sig själv. 

 
Partnership beyond technology

?i