Hur svårt kan det vara? | Livepodd | 5 september

 

Följ med på inspelningen av en livepodd tillsammans med Fannys Förebilder

IT-branschen är en av många med ojämn könsfördelning - speciellt i företagsledningar. Du har chansen att hänga med på en livepodd följt av en paneldebatt på Scalateatern med fokus på frågan - hur svårt kan det vara att skapa jämställdhet?

Följ med på inspelningen av en livepodd tillsammans med Fannys förebilder som träffar Hélène Barnekow, VD Microsoft Sverige för att diskutera hennes karriärsresa i en mansdominerad IT-bransch. Hélène är en av Sveriges starka kvinnor i ledande position på ett stort bolag med lång erfarenhet av både IT-branschen som ojämlik jämställdhet. 

Därefter sker en paneldebatt med Therese Sinter från Sogeti, Stefan Alariksson från Dell EMC, Åsa Zetterberg från IT & Telekomföretagen, samt Tomas Wanselius från Advania för att diskutera vårt gemensamma ansvar om jämställdhet.  

Följ eventet under hashtagen #HurSvårtKanDetVara 

Information

Program

  • Intervju med Hélène Barnekow
  • Paus
  • Paneldebatt
  • Eftermingel med deltagarna

Vem är Hélène Barnekow?

Hélenè har mer än 25 års erfarenhet inom IT och Telekombranschen. Innan hon blev VD på Microsoft Sverige har hon haft roller som VD och Chief Commercial Officer på Telia. Hon har dessutom gjort karriär i USA där hon tilldelats priser för sina fantastiska resultat inom ledarskap och marknadsföring. 

Hélène brinner för ledarskap och jämlikhet och har haft ledande roller inom flera olika mansdominerade branscher. Däremot insåg hon tidigt att maktstrukturerna gör det svårare för kvinnor att göra karriär och därför har hon i alla ledande roller hon klivit in i sett till att driva frågan jämlikhet från början.

Hélenè är en förebild för många vilket också skapar förutsättningarna för andra kvinnor att våga kliva fram men också för att män ska bli mer intresserade av fråga jämlikhet. Därför är hon också en självklart gäst för livepodden tillsammans med Fannys Förebilder!

Vem är Fanny Widman?

Fanny Widman är 29 år och började sin karriär inom försäljning vid 19 års ålder och har ofta under sin karriär stött på situationer där hon flera gånger fått höra att hon måste tona ner sin personlighet för att inte uppfattas på fel sätt. 

Det ledde till slut till att hon startade sin podcast Fannys förebilder där hon ofta ställer frågan hur kvinnor som gjort karriär hanterat olika situationer i arbetslivet, hur de har positionerat sig och tacklat olika utmaningar.

Hittills hon intervjuat kvinnor som Ebba Busch Thor, Sissela Kyle, Gudryn Schyman, Amelia Adamo, och Anna Kinberg Batra bland många fler som delar med sig av sina konkreta tips till tusentals kvinnor varje vecka. 

Paneldebatt

Therese Sinter har startat det största kvinnliga nätverket i Sverige för kvinnor inom IT, #addher, ett initiativ som hon tog när hon insåg att kvinnor är alldeles för dåliga på att ta plats.

Marknad och kommunikationschef, Sogeti

Stefan Alariksson började sin karriär i det militära där han slutade som kapten. Han har över 20 års erfarenhet av att leda internationella it-företag och arbetar mycket för mångfald och jämställdhet. 

VD, Dell Technologies

Åsa Zetterberg har tidigare arbetat som sektionschef på avdelningen för digitalisering på SKL. Hon kommer närmast från en tjänst som Chief Digital Officer för Regeringen och från det egna bolaget Zettigo AB.

Managing Director, IT & Telekomföretagen

Tomas Wanselius har arbetat som ledare i över 30 år. Han brinner för att utveckla människor, bygga team och har växt upp med att både få dela och tävla, och har anammat det i sitt framgångskoncept som ledare. 

VD, Advania Sverige
 

Har du frågor kring livepodden?

Michaela Berg
HR Business Partner

+46761400482
Michaela.berg@advania.com

Anmäl dig här

?i