Så mycket mer maj

Succén är tillbaka!

Boosta din undervisning med hjälp av Microsoft

Succén från förra året är tillbaka igen! Tillsammans med Microsoft bjuder Advania Skolpartner in till ett kostnadsfritt online-event den 11-12 maj 2021. Vi kommer tillsammans med pedagoger från hela Sverige inspirera till hur man kan använda Microsofts verktyg till så mycket mer i undervisningen. Vi vill med detta event lyfta fram alla fantastiska idéer på hur man kan använda Office365, Windows10 och andra produkter som tillhör Microsoft-familjen. Under varje pass kommer 2-3 föreläsare inspirera dig inom olika områden.

Gunilla Möller och Leonidas Papagianis kommer även denna gång att hålla i dagarna och vara moderatorer som introducerar, ställer frågor och håller koll på frågor i chatten.  


Kort om föreläsarna

Emma Nääs: Lärare Essunga. MIE Expert. Microsoft Fellow. 
Chrissie Jornert: ICT-utbildare Stockholms stad MIE Expert
Emina Sikiric: Lärare 4-9, grundskola, Jönköping kommun, INSTA 
Frida Heerman: Lärare på mellanstadiet på Nya Elementar, Stockholm Stad INSTA 
Joachim Carlsson: Musiklärare Hallsberg och adjungerande adjunkt, Örebro universitet 
Johan Klavins: IT-pedagog Hultsfreds. MIE Expert. MCE 
Kristina Johansson: Kvalitetsutvecklare Sandviken MIE Expert
Martin Frisén: Förstelärare och IKT-pedagog, Örebro kommun 
Martin Howe: Lärare i Borlänge kommun MIE expert
Mikael Wirén: IKT-pedagog och Intendent, Frans Schartaus Handelsinstitut MIE Expert
Monica Cardozo: Förstelärare Solna Stad. MIE Expert 
Ulrica Elisson Grane: Förstelärare och Digitaliseringsutvecklare Leksands kommun INSTA 

*MIE Expert = Microsoft Innovative Educator Expert
*MCE = Microsoft Certified Educator 

På grund av STORT intresse (500 anmälda) och begränsade platser i Teamsmötet för "Så mycket mer", så kan vi tyvärr inte erbjuda dig att delta live på vårat event. Däremot är du välkommen att ta del av inspelningarna samt presentationer och länkar från föreläsarna. Se mer information längre ner i brevet. Vi kommer spela in dagarna och dessutom kommer vi dela eventuella presentationer och länkar från föreläsarna till alla anmälda efteråt.

Inspelningarna kommer finnas tillgängliga efter respektive dag via denna länk och ligger publikt till och med 19 maj 2021. Den 20 maj kommer ni få ett mail med utvärderingen som leder er till landningssidan med presentationer och länkar från föreläsarna. 

Information

När? 11 & 12 maj 2021

Var? Microsoft Teams

Agenda

Med reservation för ändringar. Håll dig uppdaterad på denna sida.

Tisdag 11 maj

09.00-10.20 Nya möjligheter med Microsoft  
Under detta pass kommer Martin Howe att visa på användbara funktioner i Outlook och hur man tar kontrollen över sitt arbetsflöde för ett mer strukturerat och effektivt arbetssätt i Outlook. Du kommer att få många tips & tricks så som funktionerna ToDo och Snooze, vilka bland annat gör att du aldrig mer riskerar att missa att svara eller återkoppla på ett mail. Martin Frisén visar hur han använt Microbits i No i området temperatur och programmerat microbiten i Makecode (Microsoftprodukt). Datan som microbiten samlade in fördes sedan över till ett excel-blad där ett stapeldiagram kunde genereras över tid och temperatur. Chrissie Jornert kommer visa hur du kan arbeta mer multimodalt med PowerPoint! Hur man kan arbeta med antingen barnens alster eller andra verk genom att lägga till olika effekter och ljud för att sedan exempelvis spara det som en film. 

10.20-10.30 Rast

10.30-11.45 Boksamtal, AI och Minecraft  
Under detta pass ska Emina Sikiric visa hur hon jobbar med boksamtal i ämnet engelska utifrån en tydlig struktur i OneNote.
Emma Nääs kommer ta med sig Catherine och Jeff från Skottland och berätta om deras Minecraft projekt Crafting the past. 
Monica Cardozo kommer visa Microsofts coola app "Seeing AI" som är byggd med articifiell Intelligens och fungerar i första hand som ett redskap för människor med synnedsättning men som också går att använda till så mycket mer som till exempel i språkinlärning i engelska eller i området uppfinningar i teknik. Med appen kan man till exempel ta ett fotografi på någon och den berättar då om det är en kvinna, en man eller vilket ansiktsuttryck man har. 

11.45-13.00 Lunch

13.00-14.10 Möjligheter i Teams 
Under detta pass kommer Kristina Johansson kommer visa hur man kan skapa struktur genom Klassnoteboken ihop med Teams.
Joachim Carlsson kommer visa hur han arbetar i musik med anteckningsboken kopplad till ett klassteam. 
Johan Klavins kommer avsluta med att visa årets nyheter, tips och trix och ”gömda pärlor” i Microsoft Teams.

14.10-14.30 Mer tips & tricks med Gunilla Möller & Leonidas Papagianis  

Onsdag 12 maj

09.00-10.20 Inkludering och Minecraft 
Under detta pass kommer Martin Howe visa på hur du i OneNote kan arbeta med fokus på inkludering och tillgänglighet. Du gör det bland annat genom att skapa struktur och att använda de kompensatoriska verktyg som finns tillgängliga i OneNote. Det finns mängder av inbyggda funktioner i OneNote som skulle kunna hjälpa så många fler elever, om läraren bara hade kännedom om dessa.
Frida Heerman kommer visa hur hon låtit sina elever skapa medeltida städer i Minecraft där syftet är att eleverna ska visa sina kunskaper i arbetsområdet. Kreativitet och samarbetsförmåga är några av de förmågor som eleverna utvecklar under tiden" Under detta pass kommer också Martin Frisén visar hur de använt Minecraft i undervisningen för att träna samarbete, motivera eleverna och för att bekräfta kunskaper i olika ämnen.  

10.20-10.30 Rast

10.30-11.45 Forms, Powerpoint och Microsoft Lens 
Under det här passet visar Mikael Wirén hur du med enkla medel kan ta ett vanligt formulär och skapa ett spelliknande scenario där dina val påverkar utgången. Finns det spännande grejer i gamla mossiga PowerPoint? Johan Klavins visar funktioner du kanske inte visste fanns i presentationsprogrammet som funnits med sedan Overheadapparaten sakta lämnade klassrummet.
Monica Cardozo kommer visa hur användbar appen Microsoft Lens är, inte bara till läsinlärning eller för elever med dyslexi, utan också i språkinlärning. Lyssna till hur hennes elever använde appen när de besökte ett museum. 

11.45-13.00 Lunch

13.00-14.10 Kreativt med Flipgrid, Word och Powerpoint 
Under detta pass kommer Emma Nääs berätta vad hennes elever har skapat med pizzakartonger som de sedan redovisat i Flipgrid.
Emina Sikiric kommer visa hur hon skapar eget och tilltalande material med hjälp av PowerPoint och Word. Under detta pass kommer också Ulrica Elisson att berätta hur man kan skapa lite snyggare presentationer i Teams genom att bädda in sina PowerPoints i Prezi Video. 

14.10-14.30 Mer tips & tricks med Gunilla Möller & Leonidas Papagianis  

Information

Om du väljer att delta i den här Microsoft Teams-sessionen kan ditt namn och e-postadress vara synliga för andra deltagare. Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs för att du ska få Teams-länken till dagarna så att du kan ansluta till online-eventet när det passar dig. Vid anmälan får du ange vilka dagar du ämnar delta. Vi kommer att spela in dagarna. Inspelningen av online eventet kommer att ligga publikt ytterligare 7 dagar så att möjlighet finns för de anmälda att titta på eventet några dagar senare. Ev presentationer och länkar från föreläsarna skickas ut i ett mail efteråt.

Om ni är flera som vill delta från samma skola så räcker det med en anmälan, förutsatt att ni då kommer att sitta tillsammans uppkopplade via en projektor eller en dator.

Hoppas vi ses!

 //Advania Skolpartner genom
Gunilla Möller, Leonidas Papagianis och Jenny Palm

Ser ni inte det inbäddade formuläret nedan? Prova att gå in på sidan på nytt via Inkognitoläge.

Har du frågor?

Jenny Palm
Coordinator Education
Mejla | Ring

Anmäl dig här

Tänk på att varje deltagare ska anmäla sig själv.

 
Partnership beyond technology

?i