Så mycket mer

Boosta din undervisning med hjälp av Microsoft

Tillsammans med Microsoft bjuder Advania Skolpartner in till ett kostnadsfritt digitalt event den 11-12 juni 2020. Vi kommer tillsammans med pedagoger från hela Sverige inspirera till hur man kan använda Microsofts verktyg till så mycket mer i undervisningen. Vi vill med detta event lyfta fram alla fantastiska idéer på hur man kan använda Office365, Windows10 och andra produkter som tillhör Microsoft-familjen. Under varje pass kommer två-tre föreläsare inspirera dig inom olika områden.

Kort om föreläsarna

Martin Tesell: IKT-pedagog Örebro. Ansvarig för Kodcenter.
Martin Frisén: IKT-pedagog Örebro. Ansvarig för Kodcenter tillsammans med kollegan Martin Tesell.
Rodrigo Paras: 
Musik- och IKT-pedagog Svenska Skolan Marbella, Spanien. MinecraftEdu Expert.
Camilla Askebäck Diaz: 
Förstelärare Södermalmskolan, Stockholm. MIE Expert* MCE*
Johan Klavins: IKT-pedagog Hultsfred. MIE Expert* MCE*

Ulrika Jonson: Samordnande IKT-pedagog Södertälje. MIE Expert*
Emma Nääs: Lärare Essunga. MIE Expert. Microsoft Fellow.
Alexander Grabner Jarlung: Föreläsare och utbildare på presentationsteknik.com.
Gunilla Möller: Pedagogisk Utvecklingsledare på Advania Skolpartner. MIE Expert*.
Joacim Carlsson: Förstelärare och musiklärare, Hallsberg
Monica Cardozo: Förstelärare Solna Stad. MIE Expert*

*MIE Expert = Microsoft Innovative Educator Expert
*MCE = Microsoft Certified Educator 

Agenda

Med reservation för ändringar. Håll dig uppdaterad på denna sida.

Torsdag 11 juni

09.00-10.10 Kreativa projekt i Office365
Under detta pass kommer Emma Nääs inspirera hur hennes elever skapat ett projekt i Forms, Sway och Flipgrid, Alexander Grabner Jarlung kommer att inspirera hur man kan använda storytelling i Powerpoint och Monica Cardozo kommer att berätta hur hennes skapat en glosbok i 3D i Excel.

10.10-10.20 Rast

10.20-11.30 Musikskapande och tipsrunda i Minecraft
Under detta pass kommer Rodrigo Paras inspirera hur man skapar musik i Minecraft och Martin Tesell kommer att visa hur man kan skapa en tipsrunda för eleverna i Minecraft. Martin Frisén avslutar passet med att visa hur man kan bygga en bro i Minecraft och sedan exportera den till 3D-paint som en en 3D-modell och ställa ut modellen i AR med hjälp av datorns kamera.

11.30-13.00 Lunch

13.00-13.50 Skapande i Powerpoint och OneNote
Under detta pass kommer Johan Klavins inspirera hur man använder Powerpoint till FlippedClassroom och Camilla Askebäck Diaz kommer visa hur man skapar en lärarkalender i OneNote.

13.50-14.00 Summering & Avslut med Gunilla Möller & Leonidas Papagianis

 

 

Fredag 12 juni

09.00-10.10 Tänk utanför boxen
Under detta pass kommer Monica Cardozo berätta hur man skapar en animerad berättelse i powerpoint och Gunilla Möller kommer att visa hur man skapar interaktiva arbetsböcker till eleverna i powerpoint. Joacim Carlson avslutar passet genom att berätta hur man kan arbeta med gamification i Office365.

10.10-10.20 Rast

10.20-11.10 Mystik och inlärningsupplevelser utöver det vanliga
Under detta pass kommer Johan Klavins inspirera hur man kan skapa EscapeRoom i OneNote och Emma Nääs kommer berätta hur hennes elever åkt jorden runt med Skype som farkost.

11.10-13.00 Lunch

13.00-13.50 Tillgänglighet och distansundervisning
Under detta pass kommer Ulrika Jonson att inspirera hur man kan arbeta med tillgänglighet i Office365 och Alexander Grabner Jarlung kommer inspirera hur man kan fånga uppmärksamheten i distansundervisning med en powerpoint.

13.50-14.00 Summering & Avslut med Gunilla Möller & Leonidas Papagianis

Information

Om du väljer att delta i den här Microsoft Teams-sessionen kan ditt namn och e-postadress vara synliga för andra deltagare. Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs för att du ska få Teams-länken till dagarna så att du kan ansluta till online-eventet när det passar dig. Vid anmälan får du ange vilka dagar du ämnar delta. Vi kommer inte att spela in dagarna, däremot kommer vi dela eventuella presentationer efteråt från föreläsarna till de anmälda.

Om ni är flera som vill delta från samma skola så räcker det med en anmälan, förutsatt att ni då kommer att sitta tillsammans uppkopplade via en projektor eller en dator.

Jenny Palm
Coordinator Education
Mejla | Ring

Nu har anmälan stängt!

Nu har teams inbjudan skickats ut till alla er som har anmält sig. Kolla gärna skräpposten om mejlet inte kommit fram. Om det skulle vara något problem, kontakta gärna event@advania.com

 
Partnership beyond technology

?i