Skolpartnerresor 2020

Följ med på utbildningsresor 

- till London och Manchester

För åttonde året i rad har du möjlighet att följa med oss till London. Du har även chans att välja vårt andra spår som går till Manchester. Manchester-spåret ansluter sedan till vårt event i London.

Du får möjlighet att ta del av den senaste forskningen, de bästa exemplen och de främsta inspiratörerna inom förskola och skola. Vi kommer, precis som tidigare år, att skapa ett smörgåsbord av seminarier som du kan välja mellan när du komponerar ditt personliga program.

Vår målsättning är att du som följer med oss till London eller Manchester ska inspireras till förändring med det goda lärandet i fokus, få redskap och vetskap om hur detta går till i praktiken samt att möta forskare som ger svar på varför vi ska förändra våra förhållningssätt och metoder.

Anmälan öppnas i augusti!

Talare för Advanias Skolpartnerresor 2020

Precis som tidigare år kommer vi att fokusera på seminarier inom följande tre områden:

  • Forskning
  • Praktik
  • Inspiration

Allteftersom våra talare blir klara kommer denna talarsida löpande fyllas på med bilder och information om våra talare och deras seminarieinnehåll.

Fotograf: Hjalmar Kyle

Per Naroskin

Per Naroskin är psykolog. Vid sidan av sitt arbete som privatpraktiserande psykoterapeut är han författare och dramatiker. Under 2019 utkom han med tre böcker om att ha styrfart i livet.

Per medverkar regelbundet i till exempel Modern Psykologi och Tidningen M där han svarar på brevfrågor. Mest känd är han förmodligen som en av Spanarna i radioprogrammet med samma namn. Per är också en mycket efterfrågad föreläsare i allt som rör mänskliga relationer, professionellt såväl som i privatlivet. Hans föreläsningar pendlar mellan humor och allvar och mellan det personliga och det teoretiska. 

 

Maria Glawe

Maria Glawe, förstelärare och speciallärare på Söderslättsgymnasiet samt projektledare på avdelningen för hållbar utveckling i Trelleborgs kommun.

En mer utförlig beskrivning av hennes olika uppdrag hittar du på hennes hemsida.

 

Semira Vikström

Semira Vikström är rektorn som tog över Visättraskolan (en F-6-skola i ett socioekonomiskt hårt belastat område) i Huddinge år 2013. Sedan dess har skolan förändrats i grunden när det gäller till exempel kunskapsresultaten, arbetsmiljön, ekonomin, tryggheten och trivseln. Detta har hon lyckats med genom ett gott ledarskap där hon fått med sig all personal på den förändringsresa som hongenomfört. 

Semira utsågs till Årets Chef i Huddinge 2014, var Finalist i Sveriges Stora skolledarpris 2018 och Finalist i Årets skolledare, Skolledare21 2019. 

 

Jenny Edvardsson

Jenny Edvardsson är leg. gymnasielärare i svenska och historia, vinnare av Amy-priset 2015, Guldäpplet 2015 för sitt arbete med digital teknik i klassrummet samt Svenska Akademiens svensklärarpris 2017.

Hon är författare till böckerna:

  • Läsa och samtala om skönlitteratur – med digitala verktyg (2019)
  • Digitalisering, literacy och multimodalitet (2018)
  • Mötet med texten – inkluderande läsundervisning (2016)
  • Läromedelsserien Metafor för svenska på gymnasiet. 

På bloggen Jenny på Wendes delar hon med sig av sitt arbete.

 

Håkan Furevik

Håkan Furevik har arbetat som rektor i över 10 år. Han har även varit både barn och elevombudsman och chef för elevhälsan inom Vittrakoncernen med deras 25 skolor. Nu är han VD för Admentum som tagit fram en digital lösning för dokumentationen inom elevhälsan. 

 

 

 

Gunilla Möller

Gunilla Möller har under sina 22 år som lärare arbetat i alla årskurser, från Förskoleklass upp till åk 9. Under 7 år arbetade hon dessutom som IKT-pedagog (vid sidan av undervisningen) i Örebro. I hennes försteläraruppdrag ingick att utveckla både IKT och matematik från förskolan upp till åk 9. Gunilla har under 5 år rest ut till skolor, förskolor och gymnasium i Sverige, för Skolpartners räkning, och utbildat och inspirerat både rektorer, pedagoger och elever i användandet av iPad, Chromebook, PC och Mac, samt i användbara webbresurser, appar och program.

Idag är Gunilla heltidsanställd på Advania Skolpartner som pedagogisk utvecklingsledare och arbetar med att skapa och hålla i utbildningar för pedagoger. Hon är en van föreläsare och utbildare och åker varje vecka ut och håller i allt från workshops till inspirationsföreläsningar i stora aulor. Hon älskar att hitta bra och användbara sätt som gör att eleverna får använda digitala verktyg på ett sätt som främjar deras kunskapsutveckling. 

 

Johan Lindström

Johan är utbildningsansvarig på Advania Skolpartner och har tidigare jobbat som lärare och biträdande rektor i Sollentuna kommun. Johan har även en gedigen erfarenhet av elitidrott med nästan 20 år som volleybollspelare och tränare i elitserien i bagaget.

 

 

Citat från tidigare resenärer:

Bra mix och ett bra tempo, det fanns tid för reflektion. Speciellt viktigt för oss som reste i ett team.

 

Väldigt bra mix och möjligheter att välja det som passar sin egen verksamhet men även annat som ligger i gränslandet och som diskuteras i omvärlden.

 

Imponerad av den höga klass alla de seminarier jag var på höll, det brukar alltid vara minst ett bottennapp på liknande konferenser.

 

Proffsigt bemötande och arbetsglädje!

 

Ger otroligt mycket att få komma ut i verkligheten och möta en skolvardag i annat land.

 

Ni är riktiga proffs som vet hur man anordnar riktigt bra och innehållsrika konferenser.

?i