Fanny Widman - Captain, börjar på Advania

Knowledge Factory
07.03.2019

Fanny Widman - Captain

börjar på Advania

 

Hej Fanny, hur kom du i kontakt med Advania? 

Jag hittade Advania genom en kontakt på Advania Knowledge Factory. Han trivs mycket bra, framför allt med ledarskapet och kulturen och har tjatat på mig att börja här också. Jag gillar redan arbetsmiljön, man får skapa sin egen vardag och får ganska fria händer. Det ska bli kul att jobba med riktigt duktiga kollegor. 

 

Hur ser din professionella bakgrund ut?

Jag har en lång bakgrund inom försäljning och jag började inom media med ren telefonförsäljning. Det var en hård skola som verkligen tvingade mig att kliva utanför mina trygghetszoner. Jag hamnade i IT-branschen för några år sedan när jag började att sälja plattformar inom Contact Center.

Jag har även erfarenhet av att arbeta med partners, kunder och att sälja plattformar som stödjer digital interaktion. Jag har också studerat på IHM med inriktning Marketing Management och verksamhetsstyrning.

 

Jag är bra på att få kontakt med människor, att bygga relationer och förtroende är lite av min specialitet.

 

Du har fått en roll som kallas Captain, vad innebär den?

Den känns jättespännande och innehåller allt från försäljning till ledarskap. Det är kundansvar, personalansvar, försäljningsansvar och rekryteringsansvar. Allt i ett. Som en mini-VD för ett mindre bolag fast i ett stort företag. 

 

 

Du driver en egen podd – berätta! 

Den heter Fannys Förebilder där jag belyser utmaningar som vi hamnar i som kvinnor i arbetslivet. Jag ställde mig frågan om alla de där kvinnorna som ”lyckats” stött på samma situationer som jag själv har gjort i arbetslivet. Jag bestämde mig för att intervjua framgångsrika kvinnor och släppa det som en podd.

Responsen har varit fantastisk och podden har gett mig möjligheten att intervjua kvinnor som Ebba Busch Thor, Anna Maria Corazza Bildt, Sissela Kyle, Amelia Adamo och Helene Barnekow. Det är ett intresse som jag kommer att driva vidare även inom Advania, att få in fler kvinnor i IT-branschen och på chefspositioner. 

 

 

Vad är viktigt för dig i livet? 

Min hund Flisan är helt klart det absolut viktigaste för mig, men jag brinner också för min podcast som får mig att känna att jag gör något med mening. I övrigt så värdesätter jag mina vänner och familj väldigt högt och den tid jag har över på fritiden avsätter jag till dem.

 

Och vad är viktigt på jobbet?

Att få utvecklas som modern ledare efter de förebilder som jag tror på. Det verkar som att jag får gör det här på Advania, jag är imponerad så här långt.

 

Vilka är dina bästa egenskaper? 

Jag är bra på att få kontakt med människor och att uttrycka mig i skrift. Att bygga relationer och förtroende är lite av min specialitet.

 

Se videointervjun med Fanny här

Läs mer om Knowledge Factory


Back
?i