Emanuel Palm - ny konsult på Advania Knowledge Factory

Knowledge Factory
29.03.2019

Emanuel Palm - ny konsult på Advania Knowledge Factory

 

 

Varmt välkommen till oss! Hur kommer det sig att du valde att börja på just Advania Knowledge Factory?

Det började med att jag och några kollegor varje dag hade svårt att bestämma oss var vi skulle äta lunch, så jag gjorde som en kul grej ett PowerShell-script som tog fram slumpmässiga restauranger i närheten och mailade ut några alternativ man kunde rösta på. 

När jag visade upp det på en PowerShell-träff som Simon Wåhlin på Knowledge Factory var med och höll i så tipsade han om mig till sin captain för att det var "en snygg lösning på ett kul problem". 

Jag fick därefter en introduktion av Advania och Knowledge Factory och blev erbjuden en position där jag ser stora möjligheter att utvecklas, skapa värde och jobba med saker jag brinner för. 

 

"Tidigare har jag fått lägga mycket tid på att släcka bränder, nu får jag bygga brandsäkra lösningar!"

 

Vad är din roll hos oss?

Jag fick rollen sammanfattad som "att lösa problem med kod", vilket kan vara lättare att förstå än automation och systemintegration. Kort och gott så hjälper jag till att skapa skräddarsydda lösningar för kunder som har ett behov, till exempel för att avlasta deras personal med saker som de lägger mycket tid på genom automatisering.

 

Hur ser din professionella karriär ut och hur började ditt intresse för IT?

Jag har alltid varit en nörd i grunden, jag växte upp med mycket tv-spel runt mig vilket fick mig att prova programmera egna. Jag fastnade starkt för den logiska problemlösningen och studerade så småningom speldesign och programmering i tre år. Jag lämnade sen spelbranschen efter min examen och sökte mig till lite mer "generell IT" då jag märkte att det i grunden var själva problemlösningen som jag fann intressant. 

Jag började då på Servicedesk hos Region Stockholm (tidigare SLL), lärde mig massor och klättrade inom organisationen där jag i slutet jobbade med administration av datormiljön på sjukhusen samt ansvarade för att etablera en skrivarförvaltning och införa ett nytt skrivarsystem som skulle integreras med befintliga lösningar. Mycket mer spännande än det kanske låter!

 

 

Hur har din första tid hos oss varit?

Mycket spännande, det är roligt att få jobba med ett mer lösningsorienterat fokus för att skapa värde. Tidigare har jag fått lägga mycket tid på att släcka bränder, nu får jag bygga brandsäkra lösningar!

 

Vad är viktigt för dig i livet?

Att man gör något man trivs med, ständigt utvecklas och att man omger sig med personer man tycker om.

 

Vad drömmer du om i framtiden?

Jag är en sån här konstig person som inte har konkreta långsiktiga mål som att flytta utomlands eller starta ett framgångsrikt företag, men jag vet att om jag gör mitt bästa idag så kommer jag definitivt ha ett liv där jag är nöjd med vad jag åstadkommit.

 

Läs mer om Knowledge Factory


Back
?i