Ola Ström - Vår nordligaste stjärna

Knowledge Factory Blogg
24.09.2020

Ola Ström - Vår nordligaste stjärnaOla Ström jobbar som Technical Specialist på Advania och brinner för den digitala arbetsplatsen. Hans uppdrag handlar oftast om att få sina kunder att vara så produktiva de kan men de verktyg de själva väljer. Ola har en utbildning inom mediateknik och genom att bo i centrala Gävle kniper han titeln som vår nordligaste stjärna på enheten Knowledge Factory.  På fritiden är det återigen golfen som lockar efter ett par års uppehåll, skidåkning på vintern och han har ett stort intresse för djur - och han driver även en bloggVarför startade du din blogg?

Jag började blogga på LinkedIn när jag jobbade på Sandvik. Då skrev jag om vår digitala resa där, vilket visade sig vara väldigt uppskattat. Jag försökte skriva icke tekniskt, till beslutsfattare för att få dem att också våga - och förstå att det är inte så svårt att modernisera. Nu i somras så startade jag https://www.olastrom.com/ för att inte vara helt beroende av folk finns på LinkedIn för att läsa och dela mina inlägg.

 

Vad skriver du om nu och varför?

Den digitala arbetsplatsen, såklart, haha! Där den röda tråden i bloggen är den digital transformationen kring arbetsplatsen och hur vi jobbar. Idén bakom bloggen är att ta hardcore teknik - som vi konsulter jobbar med varje dag - men beskriva den så att alla förstår. Och framförallt att beskriva VARFÖR man ska göra si och så, och inte så mycket HUR. 

För att det ska vara ett levande community så är det viktigt att både kunna ta och dela med sig. Jag tycker det är viktigt att dela med mig av det jag lärt mig för att forsätta bidra till community:t jag är väldigt aktiv inom. Jag har alltid tyckt att det är kul att dela med mig av min kunskap och sen tycker jag om att skriva.


Hur tänker du kring formatet på din blogg?

Jag har satt ett mål om att skriva ett inlägg i veckan. Dels för att pusha mig själv att lära mig nya saker och faktiskt dela mig om det jag lär mig. Sen är det såklart väldigt viktigt att få kontinuitet på bloggen. Att de läsare som hittar till den stannar kvar för att det kommer mer innehåll. Jag har otroligt mycket saker i draft och scehmalagda inlägg, och inlägg jag planerar att skriva om.
Sen lever jag lever ihop med en kommunikatör, så jag har fått otroligt mycket tips kring hur man bör tänka kring formatet.

 

Vad säger din sambo om din blogg?

Jag vet faktiskt inte om hon läser den, haha! Hon är inte lika intresserad av IT som jag är.
Men jag vet var nått inlägg jag skrev som inspirerade henne att skriva ett eget inlägg.

 

Nått mönster du sett i din trafik?

Lite för tidigt för att se trender överlag men kollar jag på trenderna senaste månaderna så är det ganska tydligt:
Läsarna peakar på helgerna, för att sen dala ner under vardagen och fredagen är det minst läsare - för sen komma tillbaka på helgen.
Man kan väl enkelt översätta det till att det är en bra blogg för lite helgläsning :)

 

Vilken är din favoritblogg?

När jag söker efter information så slutar det oftast med att jag landar på Nickolaj Andersens blogg: https://msendpointmgr.com/
Den är störst inom området och har otroligt mycket information.
Tack Ola!

Länk till Ola's blogg: https://www.olastrom.com/


Back
?i