Henrik Antin - När det inte bara är datorn som klickar

Knowledge Factory Blogg
04.11.2020

Henrik Antin - När det inte bara är datorn som klickar

Henrik Antin jobbar som Technical Architect inom området Devices på Advania. Hans uppdrag handlar oftast om att modernisera och effektivisera sina kunders klientmiljöer genom att utnyttja Endpoint Manager.  På fritiden är det skärgård, fjäll samt fotografering som lockar - och han driver även en blogg

 

Vad heter din blogg?

Bloggen heter nu Endpoint Manager. Tidigare så hette den Configurationmanager2012 - men det var ju inget hållbart namn när Microsoft bytte produktnamn! När Microsoft utannonserade på Ignite 2019 att de skulle byta namn från ConfigMgr till Endpoint Configuration Manager insåg jag att jag var tvungen att agera snabbt, haha. Så registrerade jag faktiskt namnet Endpoint Manager på Blogspot samtidigt som eventet pågick. Genom att ta Endpoint Manager så ringar jag ju in både ConfigMgr och Intune.

Jag valde att inte flytta med artiklarna från min gamla blogg, då det härleder till det gamla och jag ville starta om iom namnbytet.
Samtidigt så får den gamla leva kvar då den innehåller många bra artiklar som fortfarande hjälper många.

 

Varför startade du din blogg?

Jag startade bloggen som en kunskapsbank för mig själv redan år 2012, och har fortsatt jobba med den sen dess. 
Jag skriver inte om det senaste - eller det som redan är sagt - utan jag vill skriva om problem jag själv stött på och som jag hade svårt att hitta information om. Helt enkelt att hjälpa andra! Vill att bloggen ska vara förtroendeingivande - att man ska känna att det som skrivs är korrekt, kvalité över kvantitet.

 

Hur hittar folk till din blogg och vem läser den?

Tanken är inte att det ska vara en blogg som man prenumererar på och läser varje artikel för att få dagliga nyheter.
Utan trafiken till bloggen är uteslutande från sökningar, där någon Googlar på ett problem.

Hur ofta jag publicerar artiklar beror helt på vad jag stöter på. Ibland kan det bli många artiklar på ett par veckor och ibland kan det gå ett par månader emellan inläggen.

 

Men det är inte den enda sidan du driver, du frilansar även som fotograf?

Ja precis, det är ju inte bara datorn jag klickar med, haha! Det började egentligen, med att jag fotograferade mina kompisar när vi åkte skidor. Sen har det bara växt mer och mer. 

Tidningen Café publicerade faktiskt en bildserie som jag fotograferade när vi var i Alperna vilket var otroligt rolig och inspirerande.
Sen har det växt till bröllopsfotografering, produktfotografering, porträtt och eventfotograferinger. Men det jag brinner mest för är fortfarande idrott och sportfotografering! Se mer bilder på Henrikantinphotagrophy.se

 

Vad är det roligaste du fotograferat?

Att fotografera skidåkning på hemmaplan här i Stockholm var otroligt kul! När Världscupstävlingen i Parallellslalom gick av stapeln senast var det i Hammarby Backen, 2019. Som ackrediterad pressfotograf kom man otroligt nära åkarna i den backen, och det var härlig inramning, fart och känsla.

 

Vilken är din favoritblogg?

Det slutar ofta med att jag landar på Johan Arwidmarks blogg: https://deploymentresearch.com/
Johan skriver alltid relevant och korrekt information.
Tack !

Länk till Henriks blogg: https://endpointmanager.blogspot.com/


Back
?i