Nyheter - cision

Svenska IT-kunder har sagt sitt om leverantörerna

Radar genomför sedan 2011 årligen en större undersökning runt kundupplevda värden och kvalitet. Årets undersökning engagerade cirka 1 000 svenska verksamheter i att bedöma sina IT-leverantörer i vad som är Sveriges största kvantitativa undersökning hos IT-beslutsfattare runt levererad kundnöjdhet.

Läs mer

Advania satsar på utvecklarvärldens superstar Atlassian

Advania blev en av Atlassians svenska partners under våren 2018. Nu satsar man vidare genom att bli silverpartner till det australiensiska mjukvaruföretaget med produkter som Jira, Confluence och Jira Service Desk i sin portfölj.

Läs mer

Svensk skolsatsning hjälper norska skolor

Advanias Skolpartnerkoncept går nu på export till Norge. Med utgångspunkt i praktik, inspiration och forskning kommer norska skolor att utvecklas med hjälp av både modern pedagogik och teknik.

Läs mer

Lowell väljer ny kontaktcenter-plattform vid etablering i Norden

När kredithanteringsbolaget Lowell utvidgar sin verksamhet till Norden gör de det med Pure Connect som val av kontaktcenter-plattform.

Läs mer

Tät kunddialog ger pris till molntjänst

Advanias Marketplace är utsett till bästa ekosystem för molntjänster i EMEA. Priset delades ut på CloudBlue Connect 2018 i München.

Läs mer

VIA equity och PFA investerar i Advania

30 % av Advania AB:s aktier har sålts till VIA equity, ett nordeuropeiskt private equity-bolag, och PFA, Danmarks största kommersiella pensionsbolag.

Läs mer

Hållbarhetsstrategin – presenterad live på Almedalen

Advanias hållbarhetsstrategi fokuserar på hur bolaget kan ta ett större ansvar för sin egen verksamhet, leverantörernas påverkan och hur erbjudandet till kunder kan förändras för att bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. På Almedalen berättade Advanias VD och Hållbarhetschef om hur bolaget verkar för drägliga arbetsvillkor vid hårdvarutillverkning och hur rekryteringen ska göras mer jämlik.

Läs mer

Minskad klimatpåverkan med 29 procent – på två år

På två år har Advania Sverige minskat koldioxidutsläppen med 29 procent per medarbetare. Bakom förändringen ligger supermiljöbilar, minskat resande och energieffektiva kontor.

Läs mer

Advania och Nexthink skapar kundnytta genom partnerskap

Nexthink, en ledande leverantör av programvara för digital erfarenhetshantering och Advania, ingår ett nytt partnerskap med syfte att skapa ett mervärde för kunderna. Mer specifikt för att hjälpa IT-avdelningarna att förebygga förekomsten av incidenter proaktivt, med inriktning på service av hög kvalitet, compliance och digitala omvandlingsprojekt.

Läs mer

Advania stödjer en hållbar digitalisering i Västergötland

Herrljunga och Vårgårda kommun väljer Advania som strategisk samarbetspartner. Det är ett led i konsolideringen och den digitala utvecklingen inom båda kommunerna. Nyligen valde även Trollhättan Energi Advania för en hållbar digital utveckling.

Läs mer

Advania lanserar Marketplace as a Service

Advania Managed Services lanserar en ny internationell tjänst, Marketplace as a Service. Tjänsten som är branschunik möjliggör försäljning, hantering och fakturering av allt som tjänst, genom en egen portal. På så vis får användaren tillgång till fler än tusen molntjänster hos distributören Ingram Micro, samtidigt som man kan lägga till egna och andra leverantörers molntjänster till plattformen.

Läs mer

Isländska regeringen slutför avtal med Advania och Microsoft

Med det nya avtalet med Microsoft och Advania gällande programvaruinköp till myndigheter sparar den isländska regeringen 200 miljoner ISK. Finansminister Bjarni Benediktsson skrev under avtalet som representant för den isländska regeringen.

Läs mer

Advania bryter ny mark inom Workplace & skola

Sundbybergs Stad har valt att upphandla IT-arbetsplatser, samt AV-utrustning och utbildning från Advania till stadens samtliga skolor och kommunala enheter.

Läs mer

Ny prestigekund för Advania

Advania har vunnit upphandlingen att skapa en ny modern plattform för IT-infrastruktur åt Trollhättan Energi.

Läs mer

ETT BRA ÅR FÖR ADVANIA

Stabil tillväxt genomgående på alla marknader, en signifikant ökad lönsamhet och omsättning under 2017 ·  Omsättningen ökade med 60% från 1.747 MSEK för 2016 till 2.804 MSEK för 2017  ·  Rörelseresultatet, EBITDA, ökade med 59% från 162 MSEK för 2016 till 258 MSEK för 2017 

Läs mer

Vaxholms stad väljer Advania

Idag skriver Advania Sveriges VD Tomas Wanselius under avtalet med Vaxholms stad om att förse samtlig administrativ personal och den kommunala skolverksamheten, med IT-utrustning och utbildning för digitalt lärande, samt effektivisering av det dagliga arbetet.

Läs mer

När vi gräver guld i USA

Storslam för Advania under branschens prestigefulla Cloud Summit event i Florida, där Advania tillsammans med Ingram Micro lanserade den första Europeiska Marketplace med IoT as a service, för att senare samma dag ta emot priset - Cloud Partner Award, Marketplace Partner Europe.

Läs mer

Kunskapsskolan väljer Advania

Advania Skolpartner, som är en del av Advania Sverige AB, signerar nytt avtal med Kunskapsskolan. Advania har fått förtroendet att tillhandahålla IT-drift, managering samt support för samtliga av Kunskapsskolans grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning i Sverige. Ett strategiskt viktigt partnerskap för Advania som ror i land ytterligare ett viktigt avtal inom område skola och utbildning och denna gång med fokus på managerande tjänster.

Läs mer

Jönköpings kommun väljer Advania

Caperio AB, en del av Advania Sverige, flyttar fram positionen inom offentlig sektor i rask takt. Idag signeras ett nytt avtal och denna gång med Jönköpings Kommun. Avtalet löper på fyra år och har ett uppskattat värde om 130 MSEK, med möjlighet till vidare utveckling.

Läs mer

Advania satsar ytterligare i den offentliga sektorn

Kammarkollegiet har godkänt överlåtelsen av ramavtalen från Misco AB till Advania Sverige AB. Överlåtelsen är rikstäckande avseende klienter, samt användarnära IT-produkter och tjänster. Det innebär att Advania flyttar fram sin position ytterligare inom offentlig sektor.

Läs mer

Advania signerar stort avtal med Stockholms stad

Caperio AB, en del av Advania Sverige, signerar idag ett betydande avtal med Stockholms stad för leverans av hårdvara till samtliga kommunala förskolor och skolor.

Läs mer

Advania Skolpartner i nytt banbrytande samarbete mot mobbing

Tillsammans utvecklar vi Sveriges viktigaste rum ”Att starta om efter att man varit utsatt för mobbing, förtal eller misskreditering kan vara bra. Byta miljö… byta sammanhang och samtidigt stå upp för rätten att vara den man är och det man tror på är viktigt. Stand Up och Speak Up, för rätten att vara precis som du är! Påpekar Regina Lund, skådespelerska, influencer och ambassadör för GoSpeak Up Project i samarbete med Advania och Non-Violence Project Foundation.”

Läs mer

Advania signerar nytt strategiskt partnerskap

Advania Sweden utnämns nu som auktoriserad återförsäljare av affärskritisk programvara från VMS Software Inc.

Läs mer

Advania Sverige tecknar ett betydande ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral

Caperio, som numera är en del av Advania, har tecknat avtal med SKL Kommentus Inköpscentral, avseende ”programvaror och programvaror som molntjänst 2016”. Ramavtalet har ett beräknat värde på SEK 208 miljoner och gäller i två år, med möjlighet till ytterligare två års förlängning.

Läs mer

Transparens genom hela värdekedjan för en hållbar utveckling

Advania på plats hos underleverantörer i Kina

Läs mer

Advania underleverantör i gigantiskt molnbaserat IT-projekt

Felleskjøpet, den ledande leverantören av tillgångar till jordbruk i Norge, kommer att ersätta sina befintliga proprietära affärssystem med en helhetslösning baserad på Microsoft Dynamics. iStone har fått uppdraget att leverera projektet med hjälp av Advania Norway.

Läs mer

Microsoft ger Advania guldpartnerstatus x 10!

Det är med stolthet som partneransvarig, Andreas Slånemyr, meddelar att Advania Sverige har uppnått Microsoft guldpartnerstatus inom 10 kompetensområden.

Läs mer

Katrín Olga Jóhannesdóttir och Vesa Suurmunne har utsetts till nya ledamöter i styrelsen för Advania

Katrín Olga Jóhannesdóttir, född 1962, är ordförande i Isländska handelskammaren, vice ordförande i Islands tillväxtforum, styrelseledamot i Icelandair Group, medlem av Akur Invests investeringskommitté och medlem av förvaltningsrådet för Reykjavik Universitet. Hennes tidigare erfarenheter från ledande befattningar i näringslivet omfattar bl.a. Skipti, Siminn, Navision Software Island och styrelserepresentation i Advania, Centralbanken på Island, Sirius IT, Skjárinn, Ja, Ölgerdin Egill Skallagrimsson och Icepharma. Katrin Olga har en kandidatexamen i ekonomi från Islands Universitet och en magisterexamen i ekonomi från Odense universitet.

Läs mer
?i