Advania lanserar Marketplace

Nyheter
24.02.2017

Med lanseringen av molntjänstportalen Marketplace erbjuder Advania nu mer än 1000 molntjänster från ledande leverantörer i ett och samma gränssnitt. Den nya lösningen ger kunder den flexibilitet och skalbarhet som krävs för att alltid ha tillgång till IT-lösningar som möter deras behov och affärsutveckling.

I dagens affärslandskap är IT en allt viktigare konkurrensfaktor och behovet av en flexibel, snabb, kostnadseffektiv och säker IT-miljö är nyckeln till att lyckas. Utvecklingen inom IT rör sig snabbare än någonsin och vi kan idag inte förutspå hur våra behov ser ut om ett halvår, eller ens ett kvartal. Genom att lansera en portal för molntjänster där kunder snabbt och enkelt kan köpa, hantera och utveckla en skalbar och skräddarsydd IT-miljö hjälper Advania företag i ett snabbrörligt och hårt konkurrensutsatt affärsklimat.

- Vi är stolta och glada att kunna presentera Marketplace. Skiftet från att drifta egna datacenter till ”IT as a service” är en av de viktigaste förändringarna inom IT någonsin. Med Marketplace behöver kunderna inte längre lägga tid på IT-drift utan kan fokusera på att skapa en skräddarsydd IT-miljö med tjänster som gör det möjligt för dem att ta sitt företag till nästa nivå, säger Daniel Albertsson, Nordic Manager Cloud, Advania.

Marketplace är en prenumerationsbaserad tjänst där kunder bara betalar för de tjänster som de verkligen behöver. Inte mer och inte mindre. När kundernas behov förändras kan de inom ett par minuter enkelt skala upp och lägga till nya tjänster från ett brett utbud av marknadsledande produkter som Office 365 med röststyrning, säkerhetstjänster, kommunikations- och samarbetsverktyg och lagring. Automatiseringen i plattformen gör det möjligt för applikationerna att samverka, utan att kunderna behöver ödsla värdefull tid på att orkestrera dom. Marketplace är dessutom den första i sitt slag att kunna erbjudas som en white label-lösning i Norden.

- Antalet tjänster i Marketplace ökar varje dag. När vi lanserar kommer vi kunna erbjuda över 1000 tjänster och det kommer fortsätta att öka med tiden. På så sätt försäkrar vi oss om att kunderna alltid har möjlighet att enkelt kunna implementera och få tillgång till nya tjänster som de behöver för att växa och vidareutveckla sin affär. Vi nöjer oss inte med att göra våra kunder konkurrenskraftiga. Vi vill hjälpa dem bli marknadsledare, säger Daniel Albertsson, Nordic Cloud Manager, Advania.

För att öka säkerhetsnivån och förenkla hanteringen av företagens IT-miljö erbjuder Marketplace en tydlig överblick som gör det möjligt för administratörer att bestämma vilken typ av tjänster som ska användas och kontrollera vilka som ska få tillgång till dom. Företag kan även enkelt se hur många tjänster de använder och vad de kostar.

Företag som vill inkludera sina lokala IT-system i den nya strukturen erbjuds möjlighet att etablera ett privat moln i Advanias datacenter vilket ger användarna global tillgång till deras data och tjänster. Marketplace bygger på en prenumerationsstruktur där kostnaden baseras på användning och lagring i det publika molnet. Erbjudandet inkluderar samtliga av de stora molnlevernatörerna samt Advanias egna Helion-moln. Kunder som har existerande företagsavtal med Microsoft Azure kan koppla dessa till Marketplace och tillsammans med Azure CSP använda tjänsterna i en och samma lätthanterad portal för att snabbt kunna addera nya applikationer.

Advania är medlem i den globala molnorganisationen Cloud 28+ och har som målsättning att även erbjuda andra tjänster från organisationen i Marketplace.


Back
?i