Vad hände egentligen år 2017?

Marketplace Blogg
12.01.2018

Det var inte ett tråkigt år...

Transportstyrelsen outsourcade säkerhetsklassade uppgifter till IBM och utlandet utan att följa egna riktlinjer. Skandalen nådde djupt in i regeringen - två svenska ministrar avgick.

Amazon tillkännager att de ska bygga tre datacenter i Sverige. Det är både en del i en trend där datacenter förläggs i Sverige på grund av (bland annat) billig och grön energi, och där konsumtionen av publika moln som AWS och Azure ökar massivt.

Blockchain och kryptovalutor dominerar mainstream-media och värdet på den största valutan Bitcoin nästan tjugodubblas (!) till ett värde på som högst uppåt 18000$ per mynt.

Hewlett Packard Enterprise (som ändå får betraktas som ett hårdvaruföretag) lanserar på HPE Discover en SaaS-tjänst för hantering av hybrida molnlösningar, HPE OneSphere.

Microsoft får för första gången någonsin (!) in mer intäkter på molnlicenser i Office 365 än traditionella licenser, med en tillväxt på 43% under året.

Advania lanserar sin molntjänstsatsning Advania Marketplace OCH går ihop med Caperio!

 

Det är de tankar jag (som fokuserar på molntjänster) har om det gångna året. Säkert har jag missat en del. Men 2017 var ändå ett intressant år - och man undrar ju - Hur spännande kommer 2018 att bli? 

//Simon Strålberg, Cloud Sales Specialist 


Back
?i