Johnny Radeck på scen och ger tillbaka till Communityt @ SCUG

Knowledge Factory Blogg
11.10.2018

Sharing is caring!
Så var det äntligen dags för SCUG SE igen, (System Center User Group), eventet där System Center communityt samlas, nätverkar och lär av varandra i två dagar.

Som vanligt befann vi oss i Microsofts lokaler i Akalla och rummet var packat till bredden.

Schemat utlovade massa godbitar men det stora dragplåstret den här gången var nog självaste David James, chefsutvecklare av SCCM på Microsoft. David James berättade hur de utvecklade SCCM och vad som låg närmast i framtiden. Han berättade bland annat att det påbörjats ett enormt arbete med att se över hela drivrutinshanteringen, inte bara för SCCM utan för hela Windows plattformen. Förhoppningsvis kan vi se en enklare hantering av drivrutiner i en snar framtid.

Det bjöds även på highlights från Ignite när det gäller client management. Det var inga stora nyheter som släpptes, budskapet var mer att Microsoft har lyssnat på sina kunder. Nu ligger mycket jobb på att förenkla det som redan finns, ta bort sådant som inte används och ändra på det som inte funkar. Det som fångade min uppmärksamhet var att Windows Analytics växer, blir Desktop Analytics och kommer ersätta OMS. En intressant funktion som finns med är att få hjälp med skapandet av pilotgrupper för applikationstester. Grupperna skapas utifrån data om användandet av applikationen i organisationen. Det ser jag fram emot att testa.

Under andra dagen fick vi höra hur man borde tänka runt valet av webbläsare. Tydligt var det att endast Edge och Chrome var de browsers som levde upp till de säkerhets- och manageringskrav som ställs av företagen idag.

 

 

Men det som var bäst under andra dagen var ”From The Community”. Under en timme fick alla som ville, 5 minuter var att visa sina egna lösningar och verktyg. Vår egen Johnny Radeck äntrade såklart scenen och visade några verktyg som han använder flitigt men också en egen lösning för att fixa datorer som tappat sin trust till domänen.

Sharing is caring!


//Johanna Blom
Senior Consultant - Knowledge Factory

 

Read more about Knowledge Factory.

 

Back
?i