Advania utökar verksamheten till Finland

Pressmeddelande
08.01.2019

Advania utökar verksamheten till Finland

Advania har förvärvat det finska företaget Vintor som erbjuder specialiserade digitala kommunikations- och kundtjänstlösningar. Förvärvet stärker Advanias närvaro i Norden och markerar bolagets inträde på den finska marknaden.


Foto: Sami Grönberg, CEO på Vintor

Vintor sysselsätter 20 informations- och kommunikationstekniker och erbjuder sina tjänster till kunder i 25 länder. Bland kunderna finns bland annat internationella företag som Adidas, Securitas, Kone, Konecranes, Kemira och Fazer.

För Advania markerar förvärvet verksamhetens början i Finland, en marknad där bolaget planerar för ytterligare tillväxt genom att erbjuda en rad IT-tjänster och lösningar.

Vintor har utvecklat ett flertal digitala kommunikations- och kundtjänstlösningar som gör det möjligt för företag att effektivt interagera med många slutanvändare som kunder, anställda och partners. Lösningarna ger användarna överblick över kommunikationen via en mängd olika medier, bland annat sociala medier, webbchatt och e-post.

Förvärvet breddar Advanias produktutbud inom kommunikations- och kundtjänstlösningar.

"Genom att förvärva Vintor tar vi våra första steg in på den finska marknaden och lägger därmed grunden för fortsatt tillväxt i denna region. Vår verksamhet omfattar nu alla nordiska länder och stärker vår position som nordisk IT-leverantör. Vintors specialiserade verksamhet stärker Advania ytterligare", säger Mikael Noaksson, COO för Advania.

 
Foto: Mikael Noaksson COO på Advania


"Vi ser enorma möjligheter i vårt samgående med Advania. Vintor kommer dra nytta av Advanias storlek och styrka i den ständigt hårdnande konkurrensen för digitala kundtjänstlösningar. Vi ser fram emot att bli en del av en stark enhet som erbjuder ett brett utbud av IT-tjänster", säger Sami Grönberg, VD för Vintor.


Fler pressmeddelanden
Back
?i