Robin Granberg - Technical Architect Identity börjar på Advania

Knowledge Factory
21.01.2019

Robin Granberg - Technical Architect Identity börjar på Advania

 

Hur kommer det sig att du hoppade på Knowledge Factory, specialistenheten på Advania, av alla spelare som finns på marknaden? 

Jag upptäckte Advania och enheten Knowledge Factory via en bekant som jobbar här, Tomas Lepa. Jag har frågat runt en hel del om Advania - Knowledge Factory och alla har sagt att det är ett kanonställe att jobba på, inte minst kulturellt och kompetensmässigt. Jag ville också minska på mitt resande som var en stor del av vardagen på Microsoft. Jag letade inte runt särskilt mycket utan det kändes rätt direkt när jag fick träffa blivande kollegor. 

 

”Det kändes rätt direkt när jag fick träffa blivande kollegor.”

 

Vad är din roll här på Advania – Knowledge Factory?

Jag ser mig själv i rollen mellan Identity Management och Security - Identitetshanteringen och Access Management - Role Based Access Control, ler Robin. Jag har ett väldigt starkt intresse inom det området. Beroende på IT-mognad har företag en stor avsaknad av det. Gärna stötta våra kunder inom det området. 

Jag hjälper kunder med min kompetens som är On Prem Active Directory samt säkerhet och jag har en stor erfarenhet av kunder globalt, särskilt större företag runtom i Europa. Drömuppdraget skulle väl vara att stötta ett företags säkerhetsteam runt molntjänster - kanske inom en hybridmiljö - framförallt Azure som är Microsofts molntjänster men även andra aktörer som Amazon Web Services som många andra har börjar jobbat med

 

Hur har din första tid här hos oss varit?

Jag har ju bara varit här någon vecka nu men ända sedan den dagen jag skrev på har det fungerat otroligt bra. Mycket informativ start måste jag säga, där jag redan fått träffa många duktiga kollegor och redan utbytt en hel del kunskap i olika kundprojekt. En tydlig ”ge och få-mentalitet”. Jag har även fått goda vitsord från kunder som hänvisar till Advania som en mycket kompetent leverantör och jag känner mig väldigt välkommen.

 

Vad gjorde du innan du började hos oss? 

Jag har jobbat med Microsoft IT-Infrastuktur i 20 år nu och de senaste åren helt fokuserat på Active Directory, säkerhet och Identity. Jobbat som Premier Field Engineer på Microsoft Sverige AB, som innebär att man huvudsakligen är en Trusted Advisor och stöttar kunderna i ett proaktivt arbete och hjälper dem att ta rätt beslut. Mycket resande blev det.

 

Vad är viktigt för dig i livet?

Att springa i västmanländska skogarna under väldigt lång tid, det är livet.

 

Fjällmarathon i Lindvallen

 

Det viktigaste i livet är såklart min familj som består av fru och två barn. Balansera arbetslivet med fritiden är viktigt för mig. Att ha tid att springa och att deltaga i olika lopp. Jag springer trailerlöpning och Ultramaraton. Att springa i västmanländska skogarna under väldigt lång tid är livet. Jag trivs bäst att springa i olika löpargrupper, dels ren asfaltslöpning men framför allt terränglöpning i skog. Mitt mål är att springa varje dag även om det inte riktigt blir så.

 

Går man inte sönder om man springer så mycket?

Terränglöpning är skonsamt men ren asfalt sliter hårt. Har varit fri från skador under hela min karriär, peppar peppar. Nästa lopp som är inplanerat är Ultra-vasan 90 km i augusti. Man springer Vasaloppet nio mil i terräng.

Familj och träning alltså, någon annan egenskap som du besitter värd att nämna? 

Jag tycker ju att jag är grymt bra på att laga Baby Back Ribs också. Nyckeln till framgång är att alltid börja med att koka vilket jag tycker ger det bästa resultatet. Tricket är att få till en grym glaze och att få till tillagningen på slutet med den. Närodlade kam-ben från en lokal slaktare och uppfödare blev startskottet är också viktigt. 

...nej, nu måste jag springa vidare, avslutar Robin på väg till en av våra största banker i Sverige med just Identitet och Active Directory i sikte.

 

>> Läs mer om Knowledge Factory


Back
?i