Microsoft

En förberedelse för högre utbildning & arbetsliv 

Skolan ska förbereda eleverna för framtiden och Microsoft är dominerande vid universitet, högskolor och i arbetsliv. När pedagogiken stöds av tekniken kan undervisningen effektiviseras samtidigt som eleverna får en relevant digital kompetens. Office 365 är Microsofts molnbaserade plattform som ger dig tillgång till en rad verktyg som kan användas i skolan. Den innehåller tjänster Teams som är Microsofts senaste kommunikationsverktyg för att minska mejlhantering. I O365 finns även flaggskeppet OneNote, en kraftfull anteckningsbok som kan användas både individuellt, i klass och kollegium.

Nya möjligheter i undervisningen med Windows 10 enheter
Det finns idag både prisvärda, säkra och kraftfulla windows-enheter som ger eleverna förutsättningar att utvecklas i en inkluderande lärmiljö.

Prisvärda datorer tillsammans med Microsoft 365 Education
Microsoft erbjuder datorer i olika prisklasser för att möta varje skolas plånbok och förutsättningar som alla är lätta att konfigurera. Dessutom är de skapade för att möta det slitage som datorer i skolan utsätts för - och med ett batteri som håller hela skoldagen. Tillsammans med Microsoft 365 så följer även en molnbaserad tjänst som managerar och skyddar enheterna, användarna och apparna.

Rätt teknik för din skola
Vi på Advania Skolpartner hjälper dig att välja rätt teknik och verktyg för din skola. Efter att ha lyssnat till era behov och förutsättningar så plockar vi fram några förslag på enheter som passar in på era önskemål. När ni sedan valt en dator så hjälper vi er att deploya enheterna så att era elever, lärare och anställda får de bästa förutsättningarna och starten med enheterna.

Några fördelar med Microsoft 365 Education och Windows 10 Education enheter:

   •När du köper Microsoft 365 Education för lärare och personal så inkluderas elever utan extra kostnad
   •Passar bra för både distans- och fjärrundervisning med fantastiska funktioner i Teams
   •Intune for Education gör att ni både sparar tid och pengar genom enrollment och managering
   •Windows 10 professional erbjuder ett bra skydd kring både information och data i stulna eller borttappade enheter.

Advania sätter pedagogiken i centrum och hjälper till längs hela den digitala resan från strategi till utrullning av enheter samt utbildning av personal. Advania har arbetat med kommuner och skolor i hela Sverige och har erfarna konsulter med en god pedagogisk bas. 

Microsoft teams

DISTANSUNDERVISNING I TEAMS

Behöver ni personlig hjälp med att komma igång med Teams? Vi på Advania Skolpartner har flera konsulter som kan hålla en utbildning för er. 

 

SAMARBETA I TEAMS

Teams har blivit O365 nav för samarbete, en plats där klasser, arbetslag och kollegium möts genom röstsamtal, chattar eller videokonferenser.
Många inser nu hur väl lämpat Teams är för samarbete och distansundervisning och det finns många bra funktioner att känna till. 


Microsofts information kring distansundervisning, webbinarier, resurser etc. 

INSTRUKTIONSFILMER

Vår konsult Johan Klavins har gjort tydliga instruktionsfilmer kring distansundervisning i O365 och framförallt Teams. Han förklarar hur du kan undervisa enskilt och i klass och ger praktiska tips hur du kan spela in möten och hålla en god ordning i det digitala klassrummet.

 
Här kan du ta del av av Johans matnyttiga råd.

Bra funktioner i Teams att ha koll på!

RÄCKA UPP HAND

Under större möten och i klassrumssituationer kan det ibland vara svårt för enskilda deltagare att komma in i samtalet. Därför är funktionen räcka upp handen en bra funktion, där deltagarna visuellt visar att de vill säga något. Man klickar bara på en ikon i form av en hand i mötets kontrollfält. 

BAKGRUNDSFILTER

Det finns även möjlighet att ersätta och anpassa sin bakgrund vid videosamtal. Istället för att visa upp sitt eget vardagsrum så kan man istället visa upp ett ljust hemmakontor eller ladda upp en egen bakgrundsbild. Denna funktion når du genom att klicka på de tre prickarna i mötets kontrollfält eller i första vyn du kommer till innan du kliver in i mötet. 

DELTAGARRAPPORT

Som mötesorganisatör kan man avsluta ett möte för alla deltagare med ett klick på en knapp i mötets kontrollfält. Lärare behöver ofta veta vilka som deltagit i Team-mötena. Detta är möjligt genom att man kan ladda ner en deltagarrapport som inkluderar anslutnings- och lämnatider för deltagarna.

BRUSREDUCERING

För att slippa höra störande ljud från andra deltagare (tex en skällande hund i bakgrunden) under ett möte finns valet brusreducering i realtid vilket gör att det som sägs kommer att höras tydligare och med mindre störningar.

CHATTFÖNSTER

Förenklat gränssnitt för chattfönstren. Fönstren kan flyttas ut vilket gör det enklare att flytta mellan olika konversations fönstren och det blir smidigare när du har flera chattar igång samtidigt. 

ARBETA OFFLINE

Vid dålig eller obefintlig uppkoppling kan du läsa chattmeddelanden samt svara på dem även om du är offline vilket gör att man kan fortsätta jobba i Teams oavsett plats och täckning.

DIKTERINGSTJÄNST

2020 lanserades en dikteringstjänst på svenska i syfte att främja en mer inkluderande undervisning. Dikteringstjänsten lanseras och integreras på svenska i Word, PowerPoint, OneNote och Outlook utan extra kostnad, både i online- och desktopversionerna.

Utbildningar

Vi utbildar dig!

  • Grundutbildning i O365, Molntjänster, OneDrive, Word Online OneNote och Teams
  • Fördjupning i OneNote och Teams
  • Andra tjänster i O365: Forms, Sway, Planner, Micecraft med mera.

Det jag främst tar med mig från dagens utbildning är vilka möjligheter det finns i O365.

Lärare i Vadstena

Digitalt verktyg

Minecraft i skolan

Minecraft Education Edition kan användas som ett digitalt verktyg av både lärare och elever för att på ett kreativt sätt konkretisera ämnen så som exempelvis språk, naturkunskap och programmering. Det kreativa lärandet kan även leda till förbättrad inlärning och stimulera samarbetsförmågan hos elever. På Advania hjälper vi lärare att komma igång och använda Minecraft på ett pedagogisk sätt i klassrummet.

Varför Advania?

Advania är en ledande partner för Microsoft i Norden. Advania är en licenslösningspartner och har kompetens på guldnivå i de flesta av Microsofts partnernätverksprogram, vilket ger företaget en fördel när det gäller planering, implementering och service av Microsoft-produkter. 

Kompetens

Konsulter

Våra erfarna konsulter har en stor erfarenhet av utbildning inom digital kompetens och digitala verktyg. Här är några av våra konsulter.

 

Lars Rask

 

Johan Klavins

 

Joacim Carlsson

 

Erik Jaråker

Kontakta mig

 

Kalle Sander
Försäljningschef

+46 73 867 60 57
kalle.sander@advania.com

?i