Microsoft


En förberedelse för högre utbildning & arbetsliv 

Skolan ska förbereda eleverna för framtiden och Microsoft är dominerande vid universitet, högskolor och i arbetsliv. När pedagogiken stöds av tekniken kan undervisningen effektiviseras samtidigt som eleverna får en relevant digital kompetens. Office 365 är Microsofts molnbaserade plattform som ger dig tillgång till en rad verktyg som kan användas i skolan. Den innehåller tjänster Teams som är Microsofts senaste kommunikationsverktyg för att minska mejlhantering. I O365 finns även flaggskeppet OneNote, en kraftfull anteckningsbok som kan användas både individuellt, i klass och kollegium.

Advania sätter pedagogiken i centrum och hjälper till längs hela den digitala resan från strategi till utrullning av enheter samt utbildning av personal. Advania har arbetat med kommuner och skolor i hela Sverige och har erfarna konsulter med en god pedagogisk bas. 

Microsoft teams 2020

DISTANSUNDERVISNING I TEAMS

Microsoft erbjuder nu O365 Teams kostnadsfritt i sex månader till företag, offentlig sektor, skola och konsument och det kommer att vara helt befriat från olika säljbudskap. Enligt Microsoft själva är det enbart för att hjälpa användarna under den rådande situationen. Det görs under initiativet #vitecherupp där den svenska IT och Telekombranschen vill lyfta goda exempel på hur IT och digitala tjänster och lösningar avlastar samhället. Behöver ni personlig hjälp med att komma igång med Teams så har Advania flera konsulter som kan hålla en utbildning. 

 

SAMARBETA I TEAMS

Teams har blivit O365 nav för samarbete, en plats där klasser, arbetslag och kollegium möts genom röstsamtal, chattar eller videokonferenser. 
Många inser nu hur väl lämpat Teams är för samarbete och distansundervisning och det finns många bra funktioner att känna till. 


Microsofts information kring distansundervisning, webbinarier, resurser etc. 

INSTRUKTIONSFILMER

Vår konsult Johan Klavins har gjort tydliga instruktionsfilmer kring distansundervisning i O365 och framförallt Teams. Han förklarar hur du kan undervisa enskilt och i klass och ger praktiska tips hur du kan spela in möten och hålla en god ordning i det digitala klassrummet.

 
Här kan du ta del av av Johans matnyttiga råd.

Nyheter i teams 2020

I samband med Teams treårsfirande lanserar Microsoft en rad nya uppdateringar med fokus att förbättra användarvänligheten, framförallt genom att förbättra mötesupplevelsen. De kommer alla att rullas ut under 2020. 

RÄCKA UPP HAND

Under större möten och i klassrumssituationer kan det ibland vara svårt för enskilda deltagare att komma in i samtalet och därför kommer en funktion för att räcka upp handen där deltagarna visuellt visar att de vill säga något. Man klickar bara på en ikon i form av en hand i mötets kontrollfält. 

BAKGRUNDSEFFEKT

Det finns nu även möjlighet att ersätta och anpassa sin bakgrund vid videosamtal. Istället för att visa upp sitt eget vardagsrum så kan man istället visa upp ett ljust hemmakontor. Denna funktion når du genom att klicka på de tre prickarna i mötets kontrollfält. I framtiden kommer man även kunna ladda upp sina egna bakgrundsbilder. 

DELTAGARRAPPORT

Nu finns det även möjlighet för mötesorganisatörer att avsluta ett möte för alla deltagare med ett klick på en knapp i mötets kontrollfält. Lärare behöver ofta veta vilka som deltagit i Team-mötena. Detta kommer nu bli möjligt genom att man kan ladda ner en deltagarrapport som inkluderar anslutnings- och lämnatider för deltagarna.

BRUSREDUCERING

För att slippa höra störande ljud från andra deltagare (tex en skällande hund i bakgrunden) under ett möte kommer uppdatering av brusreducering i realtid vilket gör att det som sägs kommer att höras tydligare och med mindre störningar.

CHATTFÖNSTER

Vi kan även vänta oss ett nytt förenklat gränssnitt för chattfönstren. Fönstren kommer att flyttas ut vilket gör det enklare att flytta mellan olika konversations fönstren och det blir smidigare när du har flera chattar igång samtidigt. 

ARBETA OFFLINE

Vid dålig eller obefintlig uppkoppling kommer du kunna läsa chattmeddelanden samt svara på dem även om du är offline vilket gör att man kan fortsätta jobba i Teams oavsett plats och täckning.

DIKTERINGSTJÄNST

2020 lanserades en dikteringstjänst på svenska i syfte att främja en mer inkluderande undervisning. Dikteringstjänsten lanseras och integreras på svenska i Word, PowerPoint, OneNote och Outlook utan extra kostnad, både i online- och desktopversionerna.

"Den svenska dikteringstjänsten ger nya möjligheter att skapa text och är något som kan nyttjas av alla, både lärare och elever. Tjänsten kan användas av alla som har behov av att kunna diktera, oavsett om man ser det som ett stöd i undervisningen, har en funktionsvariation, eller vill anteckna under ett möte."

Säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft i Sverige.

The control has thrown an exception.

Utbildningar

Vi utbildar dig!

  • Grundutbildning i O365, Molntjänster, OneDrive, Word Online OneNote och Teams
  • Fördjupning i OneNote och Teams
  • Andra tjänster i O365: Forms, Skype, Sway, Planner, Micecraft med mera.

Det jag främst tar med mig från dagens utbildning är vilka möjligheter det finns i O365.

Lärare i Vadstena

Digitalt verktyg

Minecraft i skolan

Minecraft Education Edition kan användas som ett digitalt verktyg av både lärare och elever för att på ett kreativt sätt konkretisera ämnen så som exempelvis språk, naturkunskap och programmering. Det kreativa lärandet kan även leda till förbättrad inlärning och stimulera samarbetsförmågan hos elever. På Advania hjälper vi lärare att komma igång och använda Minecraft på ett pedagogisk sätt i klassrummet.

Varför Advania?

Advania är en ledande partner för Microsoft i Norden. Advania är en licenslösningspartner och har kompetens på guldnivå i de flesta av Microsofts partnernätverksprogram, vilket ger företaget en fördel när det gäller planering, implementering och service av Microsoft-produkter. 

Kompetens

Konsulter

Våra erfarna konsulter har en stor erfarenhet av utbildning inom digital kompetens och digitala verktyg. Här är några av våra konsulter.

 

Lars Rask

 

Johan Klavins

 

Joacim Carlsson

 

Erik Jaråker

Kontakta mig

 

Kalle Sander
Försäljningschef

+46 73 867 60 57
kalle.sander@advania.com

?i