Rapport

Navigera mellan teknik, säkerhet och kostnader

Rapporten fokuserar på medelstora verksamheters utmaningar inom cybersäkerhet, kostnader och komplexitet. Fyll i formuläret så landar den direkt i din inkorg!

Utmaningarna i techbranschen

Vilka utmaningar står IT-beslutsfattare inför?

Vi har låtit det oberoende undersökningsföretaget Censuswide ställa ett antal frågor om säkerhet, kostnader och komplexitet till 966 beslutsfattare inom IT på medelstora verksamheter i Storbritannien, Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island, med över 200 svenska respondenter.  Välkommen att ta del av resultatet!
Graf över medvetandehöjande utbildning om cybersäkerhet

Utmaning #1: Cybersäkerhet

Säker i teorin – men inte i praktiken

Under de senaste åren har hot och incidenter inom IT ökat i omfattning och cybersäkerhetsutbildningar får alltmer fokus bland svenska verksamheter, men grundläggande cybersäkerhetsåtgärder saknas ofta.

Fördelning över hur medelstora verksamheter upplever att big tech struntar i deras behov

Utmaning #2: Kostnad

Köp nu – spara sen

Många verksamheter sitter fast med olika paketlösningar som de inte använder, eller har en teknisk skuld i form av en skräddarsydd programvara som inte längre passar. Medelstora verksamheter är ofta – felaktigt – rädda för att de stora teknikleverantörerna som de tvingas välja mellan inte värdesätter dem och därför inte bygger produkter och tjänster för dem.

Graf över hur medelstora verksamheter saknar grundläggande  strategier för att nå nettonoll

Utmaning #3: Komplexitet

Tekniska utmaningar

Svenska medelstora verksamheter är konkurrenskraftiga. Många är medvetna om bristerna i sin tekniska infrastruktur, men de har helt enkelt inte lyxen att ha stora IT-avdelningar för att lösa dem. På ytan visar studien på goda nyheter för miljön. Nettonoll kan inte uppnås genom en eller två enkla åtgärder – alla i organisationen måste förstå hur man behöver arbeta tillsammans för att minska utsläppen. För medelstora verksamheter känns det ofta som ett oöverkomligt steg som skulle behöva tas utöver den dagliga verksamheten.

Få våra insikter om cybersäkerhet, kostnad och komplexitet förpackad i en snygg rapport.

Vill du veta mer?

Kontakta mig om du vill ha hjälp med att hitta en tekniklösning som passar din verksamhet

Business Area Manager Security
Business Area Manager Security

Mårten Möller