Kvinna med hörlurar och digital klockan
Rapport om Data Management

Att hantera data i en alltmer digital värld

 

Ta kontroll över din verksamhets datahantering

Data management handlar om riskminimering och att försöka hantera utmaningen med att inte ha kontroll över verksamhetens data – som i dag alltmer utgör kärnan för hela verksamheten.

Säkerhet är och ska vara ett prioriterat område i alla svenska verksamheter men en låg säkerhetsmognad är fortfarande en av de största utmaningar för oss alla. Ofta handlar det om balansen mellan digitalisering och säkerhet och att styra dessa processer på rätt sätt. Det som saknas i dag är en transparens i hur data lagras och används samt hur vi hanterar tillgången till verksamhetens data. Vem eller vad som har hanterat data är viktigt att kunna spåra för att förstå eventuella dataläckage och ännu mer för att motverka att läckage ens kan ske.

Denna rapport förklarar dagens utmaningar med datahanteringen, visar exempel, tar upp några implicita och explicita fördelar samt går in på varför det är smart att köpa datahantering som tjänst.

Läs hela rapporten

Innehåll

  • Det eviga skapandet av data
  • Data Management - Vad är det?
  • Use cases och exempel
  • Lagar, regler och efterlevnad
  • Drivkrafterna bakom "as a Service"

Rapporten är framtagen av analysföretaget Radar på uppdrag av Advania. Radar har oberoende analyserat de på förhand givna områden och ansvarar självständigt för allt innehåll och alla slutsatser i denna rapport.