Skolapartner-SETT-webb
Fysiskt event

Skolpartner på Bokmässan 2023

28 september till 1 oktober 2023

Ska ni till Bokmässan Göteborg?

Kom och träffa oss på Advania Skolpartner i monter C 05:08

Vi på Skolpartner vill utveckla Sveriges viktigaste rum tillsammans med er!
Det vill vi göra som en kunskapspartner där vi ger er möjligheten att utveckla er verksamhet utifrån de anpassningar som behövs för att ligga i framkant gällande pedagogik kopplat till digitalisering.

I vår monter får du tillfälle att kika på våra kostnadsfria interaktiva digitala böcker "Hela förskolan skapar" och "Tillgänglighet på iPad". Dessutom får du även ta del av vårt förskoleutbud och skolutbud kring utbildning.
Vi kommer även ha aktiviteter så som memory-tävling och gratis lotter med vinstdragningar.

 

Moderatorer förskolescenen: Gunilla Möller och Leonidas Papagianis  

Förskolescenen & Skolledarspåret

Johanna-800x600
28/9 Hela förskolan skapar med iMovie - Förskolescenen Hörnan

Johanna Widesson

Johanna kommer prata om alla saker man kan arbeta med, bara genom att utgå från en enda app. Fokus kommer vara på fyra områden, där Johanna inom varje område kommer visa på flera olika möjligheter med iMovie, och även koppla det till förskolans verksamhet i övrigt. Dessa fyra områden är: Sagor och berättelser, Kreativt skapande, Källkritiskt tänkande och Upplevelse och utforskande

Läs mer
Maria-800x600
29/9 Hela förskolan skapar med Keynote - Förskolescenen Foajén

Maria Högberg

Maria kommer lyfta exempel på skapande med färg och form utifrån Keynote. Hon kommer att visa hur man kan använda appen både själva som dokumentationsredskap samt kreativt tillsammans med barnen. Det kommer bli både tips på hur man kan använda appen och idéer på hur den kan användas på olika sätt i förskolans verksamhet.

Läs mer
Johan-Lindström-800x600
29/9 Pågår bra eller dålig digitalisering? Artificiell Intelligens – hot eller möjlighet? - Skolledarspåret scen G3:3

Johan Lindström

När ChatGPT släpptes kom rop på förbud från många håll i skolvärlden. Elever och studenter kunde använda chatroboten för att fuska. När vi saknar kunskaper om något agerar vi sällan rationellt. Därför är det viktigt att förstå vad AI är och hur det fungerar innan man bestämmer sig för hur man vill förhålla sig till det. Johan Lindström går igenom det viktigaste att känna till om AI för att kunna bemöta både de frälsta och skeptikerna.

Läs mer
VI UTVECKLAR SVERIGES VIKTIGASTE RUM

Vi hjälper pedagoger att få ut maximal effekt av elevernas lärande, oavsett om det sker online eller i klassrummet. Det gör vi med hjälp av bättre pedagogik som stödjer sig på modern teknik.