Skolpartner

Tillsammans utvecklar vi Sveriges viktigaste rum.

Vi utvecklar skolan genom att höja pedagogernas kompetens i Sverige. Tillsammans ger vi eleverna rätt förutsättningar för att klara sig i dagens digitala samhälle. Skolan handlar om elevens lärande och för att det ska bli så bra som möjligt krävs engagerade lärare, ett gott ledarskap och förstklassiga fysiska och digitala läromedel och lärmiljöer. Vi hjälper pedagoger att få ut maximal effekt av elevernas lärande, oavsett om det sker online eller i klassrummet. Det gör vi med hjälp av bättre pedagogik som stödjer sig på modern teknik.

Bläddra i utbildningskatalogen

Vi har över 70 utbildningar i vår portfölj. Inom områden som Apple, Google, Microsoft, Programmering, Chromebooks och PC, Skolutveckling och Processledning och mycket mer.

Utbildningar för alla behov

Lär dig med digitala verktyg

Förskolan och skolan handlar om elevens lärande och för att det ska bli så bra som möjligt krävs, förutom duktiga förskolelärare/lärare, ett gott ledarskap och bra fysiska och digitala läromedel och lärmiljöer.

Våra appar & e-böcker
Advania Icon_Purple_Wrench

Serva och supportera

En problemfri IT-miljö med produkter som fungerar bra leder till en lång användningstid och en minskad påverkan på miljön. Vi erbjuder support genom Advanias Service Desk samt service och reparationer i vår egen serviceverkstad.

Få en friktionsfri vardag

Är din verksamhet trygg mot intrång och dataläckage i Google Workspace-miljön?

Att skapa IT-hygien betyder god ordning, gedigen kunskap och att använda sig av smarta insikter – och vi på Advania hjälper dig gärna med detta arbete. Se över din Google Workspace-miljö utifrån Googles rekommendationer och riktlinjer tillsammans med oss:

Vi gör en genomlysning av säkerheten i din Googlemiljö anpassad för den organisation du företräder. En säkerhetsgenomlysning blir bäst när den skräddarsys efter just din organisations förutsättningar och mål.
Gemensamt för samtliga genomlysningar är att vi genomför en teknisk genomgång med förslag på åtgärder samt muntliga intervjuer för att fånga upp mjuka värden som den tekniska genomlysningen inte medger.

Det här får du:
  • En utförlig rapport som innehåller åtgärderna vi rekommenderar
  • En sammanfattning av intervjuerna för att ge ytterligare en dimension i hur din verksamhet nyttjar Google Workspace

Några exempel på saker som vi tittar på under denna insats är API-åtkomst, apphantering, mejlflöden, åtkomstregler, kontohantering och tvåstegsverifiering.

Advania är utvalda av Apple som Solution Expert Education. Det innebär att vi ger våra skolor fortlöpande support och service, utifrån deras respektive behov. Advanias personal och konsulter har lång och djup kunskap kring användning av Apples produkter i utbildningen och om att driftsätta enheter på skolor av alla storlekar.

Läs mer om samarbetet

Advania är en ledande partner för Microsoft i Norden. Advania är en licenslösningspartner och har kompetens på guldnivå i de flesta av Microsofts partnernätverksprogram, vilket ger företaget en fördel när det gäller planering, implementering och service av Microsoft-produkter.

Läs mer om samarbetet

Advania är en partner till Google och har kompetenser inom både det pedagogiska och tekniska rörande Google for Education och Chromebooks. Vi erbjuder utbildningar med Google certifierade konsulter och konsulthjälp rörande er Google administrations verktyg.

Läs mer om samarbetet

johner-skola-lärare-elev-surfplatta-800px
DIN PARTNER PÅ VÄGEN

Digitala nationella prov

Vi är din kompletta partner på vägen till digitala nationella prov. Med långsiktig planering, smarta strategier för förvaltning och hög teknisk kunskap skapar vi lösningen och bygger digital kompetens tillsammans. Advania kombinerar tech med verksamhetskunskap inom skola och hjälper dig innan, under och efter införandet av digitala nationella prov.
En lärare hjälper en elev med en skoluppgift
Kostnadsfria workshops

Skolpartner erbjuder nu kostnadsfria workshops

Då vi på Skolpartner ser att skolorna köper in många devices till lärarna och eleverna, men inte prioriterar fortbildning för lärarna är risken stor att man inte får maximal utdelning på de investeringar som görs.

Rocknebyskolan i Kalmar

Lenovo LanSchool i undervisningen

Skolpartner

Tillsammans utvecklar vi Sveriges viktigaste rum

Målet är satt, Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så även i skolan. Med tillämpad IT i skolan inspirerar vi lärare och elever till nya sätt att utforska, förstå och samarbeta. Och med IT säkerhet i skolan ger vi elever och personal rätt förutsättningar för att klara sig i morgondagens digitala samhälle.

För att lyckas måste vi hjälpas åt, vi som använder tekniken, vi som utvecklar den och vi som köper in den. Vi behöver förstå utmaningar och behov. Och vi behöver se till att alla hänger med.

Advania gör vi det genom att vara på plats i klassrummen, våra medarbetare är aktiva lärare som vet vad som krävs för att lyckas. Vi gör det långsiktigt hållbart, genom att kunna helheten, från hjälp i beslutsprocesser till implementering, tillämpad IT säkerhet i skolan och livscykelhantering. Vi gör det genom att se till att ingen hamnar efter, genom att inkludera, inspirera och utbilda.

Och vi gör det genom att skapa skillnad i dag, inte i morgon.

Vår webshop

Alla våra kunder har tillgång till vår webbshop där man kan beställa allt från hörlurar, datorer och programmeringsrobotar.

Produktblad kring några specifika områden: 

Ibland kan det vara svårt att veta vilka produkter man ska välja, därför har vi satt ihop några förslag i from av produktblad. Dessutom finns rekommendationen “Advania bästa val” i vår webshop. 

Har du andra önskemål kring produktblad eller paket kring specifika områden - hör av dig så sätter vi ihop ett produktpaket som passar ert behov. 

Så loggar du in:
För att handla i vår webshop behöver du ett inlogg. Önskar du ett konto, kontakta skolpartner@advania.se
så hjälper vi dig. För att bara ta en titt i webshopen klicka på knappen nedan och använd vårt gästinlogg: 

Användarnamn: public
Lösenord: Prislista 

Karlbergsskolan
Kundcase

Kreativt digitalt samarbete i klassrummet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för oss alla, även i skolan. Här berättar Linda Eriksson, mattelärare och IT-pedagog på Karlbergsskolan i Köping, hur teknik kan möjliggöra nya arbetssätt för en mer engagerande matematikundervisning där alla elever känner sig motiverade och blir utmanade på sin nivå.
“Digitalisering skapar möjligheter för mig att utveckla min undervisning och ge alla elever förutsättningar att lyckas i matematiken.”

Kontakta mig!

Business Area Manager, Education
Business Area Manager, Education

Kalle Sander