Techstudion

Avsnitt #12 - Från kris till klarhet: lärdomar från vår cyberincident

I Techstudion samtalar våra experter om aktuella ämnen tillsammans med Radar. I tolfte avsnittet tar vi upp cyberattacken: Eva-Lotta Jonsvik berättar tillsammans med Johan Tilly hur vi hanterade incidenten i februari.

Lyssna in och få insikter om följande ämnen:

  • Hur gick incidenten till? Och hur hanterade vi det just då?
  • Vad är vår incidentprocess? Fungerade den?
  • Vad tar vi med oss: lärdomar från incidenten, hanteringen och efterdyningarna.
Techstudion 2024 avsnitt 12 med Eva-Lotta Jonsvik, Johan Tilly och Hans Werner
Techstudion avsnitt 12

Vi väljer transparens: så hanterade vi cyberincidenten

I det tolfte avsnittet av Techstudion går vi in på djupet i cyberincidenten som drabbade en begränsad del av vår kundmiljö i början på februari. Att inte prata om cyberattacker är att spela cyberbrottslingarna i händerna, för då kan de fortsätta med sin verksamhet utan att den blir synlig.

Alla kan drabbas av en cyberattack. Vissa kanske till och med skulle säga att det inte är en fråga om man drabbas, utan när. Hur kan vi som bransch komma ihop och stärka vårt försvar? Vi tycker att det är viktigt att prata om detta ämne, att anmäla attacker, vara transparenta och prata om det – inte att skämmas över och smussla med det.

I avsnitt 12 av Techstudion får du både kommunikationsperspektivet av vår Marketing Director Eva-Lotta Jonsvik och de tekniskt-stragetiska lärdomar av Johan Tilly, Business Area Manager Managed Services Provider. Lyssna in och få deras rekommendationer och lärdomar om vikten av transparens, kommunikation och relation mellan leverantör och kund.

Techstudion - only for Swedish use

Prenumerera på techstudion i din podcastapp!

Manniskor i grupp
En rapport om utmaningarna inom cybersäkerhet

Navigera mellan teknik, säkerhet och kostnader

Även om din verksamhet har en smart cybersäkerhetsstrategi behöver du kompetensen att omsätta den. I vår nya rapport belyser vi utmaningarna med att implementera en god cyberhygien. Ladda ner den och ta del av insikterna!

IT sakerhet
Proaktiva åtgärder

Öka medvetenheten om cyberhot

Känns det som att din verksamhet har en trygg krisberedskap för IT-incidenter? En bra början är att skapa rutiner som hjälper till att stärka medarbetarnas medvetenhet och som gör att det finns en trygg plan att luta sig mot när verksamheten råkar ut för intrång eller attacker. 

Läs fler artiklar om säkerhet

Säkerhet
2024.05.29

Stabila samarbeten mot oväntade hot

På flaggskeppeventet Fortinet Security Day uppstod viktiga samtal om cybersäkerhet och NIS2! Du som besökte eventet fick även se oss på scen i ett kundcase tillsammans med Sitevision där vi berättade mer om våra dagliga...

Säkerhet
2024.03.04

Öka medvetenheten om cyberhot

Känns det som att din verksamhet har en trygg krisberedskap för IT-incidenter? En bra början är att skapa rutiner som hjälper till att stärka medarbetarnas medvetenhet och som gör att det finns en trygg plan att luta sig mot...

En guldgruva av insikter

Våra experter delar med sig av kunskap inom en rad olika intressanta ämnen.

Kontakta mig

Kontakta mig om du vill ha hjälp med att hitta en tekniklösning som passar din verksamhet

Business Area Manager Security
Business Area Manager Security

Mårten Möller

Våra tips direkt i din inkorg

Håll dig uppdaterad
med Advania

Få insikter och inspiration om det senaste i techvärlden direkt i din inkorg. Vi kurerar innehållet så det matchar dina intressen.