Techstudion

Avsnitt #4 Informationssäkerhet

I Techstudion möter Hans Werner, VD på Radar, våra experter och samtalar om aktuella ämnen. Fjärde avsnittet gästas av Henric Skalberg, CISO på Advania.
4-Techstudion-header-web-800x800
Techstudion avsnitt 4

Skapa en smart informationssäkerhetskultur

I fjärde avsnittet av Techstudion möter Hans Werner vår CISO Henric Skalberg och pratar om informationssäkerhet, hantering av data, den mänskliga faktorn och deras samverkan.

Enligt Radars rapport ”Cybersäkerhet 2022” har den tekniska mognaden inom cybersäkerhet i Sverige för att möta dagens hotbild ökat och ligger nu på 43%. Men det är den strategiska mognaden som fortfarande ligger efter, och risken är att vi tänker att det finns teknologier som löser det här åt oss. Henric och Hans menar att vi behöver flytta fokus från tekniken över till ökad säkerhetsmedvetenhet och att etablera det tänket djupt i verksamhetens kultur.

Lyssna in för att få verktyg att skapa acceptans och förståelse för en smart säkerhetskultur!

techstudion

Titta på avsnitt #4 om informationssäkerhet

video cover
Techstudion - only for Swedish use

Prenumerera på techstudion i din podcastapp!

informationssäkerhet

Effektivisera informationssäkerhetsarbetet med IT-stöd

Är det kanske snart dags för din verksamhet att genomföra den årliga riskanalysen eller internrevisionen? Detta arbete brukar kräva olika statusrapporter, tillhörande Excel-dokument, uppföljningar och att sätta sig in i nya regulatoriska krav. Känns det utmanande och som att du behöver göra samma jobb varje år igen? Effektivisera processen med en anpassad IT-lösning för styrning, risk och efterlevnad!

informationssäkerhet

Informationssäkerhet: medvetenhet är nyckeln för din verksamhet

Informationssäkerhet innebär att man skyddar viktig information från obehörig åtkomst, obehöriga förändringar eller skada. Det innebär också att rätt information ska vara tillgänglig för behörig person vid rätt tillfälle. Det är en balansgång att hantera information korrekt och samtidigt göra den tillgänglig.

Läs våra artiklar inom IT-säkerhet

Säkerhet Öka medvetenheten om cyberhot | Advania
2024.03.04

Öka medvetenheten om cyberhot

Känns det som att din verksamhet har en trygg krisberedskap för IT-incidenter? En bra början är att skapa rutiner som hjälper till att stärka medarbetarnas medvetenhet och som gör att det finns en trygg plan att luta sig mot...

En guldgruva av insikter

Våra experter delar med sig av kunskap inom en rad olika intressanta ämnen.

Vill du veta mer

Kontakta mig

Business Manager Security Services
Business Manager Security Services

Niklas Chachalatos

Våra tips direkt i din inkorg

Håll dig uppdaterad
med Advania

Få insikter och inspiration om det senaste i techvärlden direkt i din inkorg. Vi kurerar innehållet så det matchar dina intressen.