Säkerhet 2023.03.16

Effektivisera informationssäkerhetsarbetet med IT-stöd

Är det kanske snart dags för din verksamhet att genomföra den årliga riskanalysen eller internrevisionen? Detta arbete brukar kräva olika statusrapporter, tillhörande Excel-dokument, uppföljningar och att sätta sig in i nya regulatoriska krav. Och varje år ska du skapa en riskbild, följa upp tidigare risker eller avvikelser i revisionen och presentera resultaten på ett lämpligt sätt. Känns det utmanande och som att du behöver göra samma jobb varje år igen? Effektivisera processen med en anpassad IT-lösning för styrning, risk och efterlevnad!

Det är inte nödvändigtvis fel att använda sig av Excel och andra traditionella metoder för GRC, förkortningen som betyder Governance (styrning), Risk (risk) och Compliance (efterlevnad), men det kan snabbt bli svårhanterligt och ineffektivt. Excel har bara en begränsad förmåga att hantera stora mängder data, är sårbar för fel och obehörig åtkomst och kräver dessutom manuella uppdateringar. Detta kan leda till både förseningar och inkonsekvent hantering av din verksamhets data.

Dessutom tvingar en alltmer global och föränderlig regleringsmiljö din verksamhet att snabbt kunna reagera på nya krav. Fördelarna med ett IT-stöd för informationssäkerhetsarbetet är att enkelt kunna:

  • Hantera nya affärsmodeller
  • Etablera nya relationer
  • Implementera nya tekniker
  • Bemöta ökade hot och cyberrisker

Med integrerad riskövervakning kan du också snabbt bedöma effekterna av förändringar på dina befintliga efterlevnadsförpliktelser och din verksamhets inställning inför olika risker.

Använd ett IT-stöd för att effektivisera dina processer

Genom att använda en GRC-plattform i stället för många olika Excel-dokument kan din verksamhet få en mer effektiv, säker och skalbar lösning för att hantera risker och säkerställa efterlevnad. Med realtidsrapportering, förbättrad samverkan och inbyggda säkerhetskontroller kan du fatta informerade beslut och minska riskernas påverkan. GRC-plattformen kan också automatisera mätningar, uppföljningar och rapportering av risker samt KPI:er (Key Performance Indicators). Du får stöd för olika arbetsflöden, påminnelser och eskalering för att smidigt styra efterlevnad- och informationssäkerhetsarbetet inom verksamheten.

Ladda ner vår guide för effektivt informationssäkerhetsarbete

Vill du lära dig ännu mer om hur du kan effektivisera processen med en anpassad IT-lösning för styrning, risk och efterlevnad? Ladda ner våra kostnadsfria tips för effektiviserat informationssäkerhetsarbete: genom att fylla i dina uppgifter här:

Advania-CTA-button-Effektivisera informationssäkerhetsarbetet med IT-stöd

Kontakta mig

Business Area Manager, Security

Fredrik Möller

Relaterat innehåll

Säkerhet
2023.05.16

NIS2 – det här behöver du göra

Vi har tidigare lärt oss mer om vad NIS2 är och hur det kommer att påverka olika verksamheter. I det här inlägget delar vi med oss av tips på hur din verksamhet som omfattas av direktivet kan angripa en lösning för att möta...

Säkerhet
2023.05.12

Vad är NIS2 och hur påverkar det din verksamhet?

Om du jobbar i IT-branschen är det stor chans att du börjat höra NIS2 nämnas lite här och där. Nästan lika många gånger som jag nämner NIS2 för någon får jag också frågan ”Vad är NIS2?”. Så låt oss titta på det från grunden.

Säkerhet
2023.03.29

Hur säker är din kod?

För varje utvecklingsprojekt så är det i princip oundvikligt att använda och förlita sig på andras kod. Därmed undviker du också att behöva uppfinna hjulet för varje projekt. Men hur mycket kännedom har du om den kod som...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!