Techstudion

Avsnitt #6 AI inom skolan

I Techstudion möter Hans Werner, VD på Radar, våra experter och samtalar om aktuella ämnen. Sjätte avsnittet gästas av Johan Lindström, Utbildningsansvarig på Advania.
6-techstudion-header-web-800x800
Techstudion avsnitt 6

AI inom skolan

I det sjätte avsnittet av Techstudion möter Hans Werner Advanias Utbildningsansvarig Johan Lindström. De pratar om utmaningar och möjligheter med digitalisering i skolan och framför allt hur AI kan förbättra förutsättningar för både elever och pedagoger.

För skolsverige är det inte annorlunda än i för andra verksamheter: vi kan köpa in hur mycket och avancerad teknik som helst – men vet vi inte hur vi ska använda den är det i princip bortkastade pengar. Detta lyfter Johan Lindström i vårt senaste poddavsnitt, och betonar samtidigt vikten av utbildningsinsatser. Att lära sig verktygen såsom läsplattor, datorer och appar från grunden gör att både elever och pedagoger kan dra nytta av den nya tekniken.

Lyssna eller titta på Hans och Johans spaningar kring skolsystemets utmaningar och vilken roll AI kan spela för skolans utveckling och möjligheter.

AI foto2
SKOLA

Är AI ett hot eller möjlighet för skolan?

techstudion

Titta på avsnitt #6 om AI inom skolan

Techstudion - only for Swedish use

Prenumerera på techstudion i din podcastapp!

Digitalisering inom skolan

AI – hot eller möjlighet?

Sedan företaget OpenAI öppnade upp ChatGPT för allmänheten under hösten 2022 har AI hamnat i fokus både i sociala och traditionella medier. Ny teknik som denna skapar alltid både funderingar och en del oro kring vad den innebär och hur den kommer att påverka oss.

Läs våra kundcase med skoltema

Skola
2024-04-15 16:55

Trygghet och stimulerande dialoger i förskolan

Pysslingen Förskolor, som ägs av Academedia, är Sveriges största aktör inom fristående förskolor och finns på över 100 platser runt om i landet. Advania Skolpartner har hjälpt Pysslingen att utveckla sin nya app för enkel...

Skola
2024-04-12 14:41

Digitalisering förbättrar lärandet

Med digitala verktyg blir det enklare för både lärare och elever att fokusera på lektionen och kommunicera på ett smidigt sätt. Kolla på filmen för att se hur Rocknebyskolan använder sig av LanSchool för en både roligare och...

Skola
2022-10-10 15:00

Kreativt digitalt samarbete i klassrummet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för oss alla, även i skolan. Här berättar Linda Eriksson, mattelärare och IT-pedagog på Karlbergsskolan i Köping, hur teknik kan möjliggöra nya arbetssätt för en mer engagerande...

EN GULDGRUVA AV INSIKTER

Våra experter delar med sig av kunskap inom en rad olika intressanta ämnen.

Kontakta mig

Prata om AI inom skolan med mig

Utbildningsansvarig
Utbildningsansvarig

Johan Lindström

Våra tips direkt i din inkorg

Håll dig uppdaterad
med Advania

Få insikter och inspiration om det senaste i techvärlden direkt i din inkorg. Vi kurerar innehållet så det matchar dina intressen.