Skola 2024-04-15 16:55

Trygghet och stimulerande dialoger i förskolan

Pysslingen Förskolor, som ägs av Academedia, är Sveriges största aktör inom fristående förskolor och finns på över 100 platser runt om i landet. Advania Skolpartner har hjälpt Pysslingen att utveckla sin nya app för enkel och smidig kommunikation och dokumentation mellan pedagoger och vårdnadshavare.

”Ända sedan starten har mötet mellan människor varit otroligt viktigt för oss. Och då är kommunikation avgörande för att vi ska lyckas med att skapa en trygg och stimulerande värld för våra medarbetare, för pedagogerna och självklart också för vårdnadshavare och barn”, berättar Sara Lindgren, Segmentsområdeschef på Pysslingen Förskolor.

”Precis som de flesta andra skolor hade vi en app för att hantera enklare information som närvaro, veckobrev, med mera”, säger Sofia Tannus, Rektor på Pysslingen Förskolor. ”Men appen var krånglig att använda och inte speciellt estetiskt tilltalande. Så vi bestämde oss för att byta.”

I början av 2022 gjorde Pysslingen en inventering av skolappsmarknaden. De testade och utvärderade ett stort antal lösningar utifrån flera kriterier som verksamhetsansvariga, kvalitetsutvecklare och pedagoger tillsammans hade satt upp. Valet föll till slut på Advanias plattform, Förskoleappen.

Inkluderande kommunikation

”Det fanns flera skäl till vårt val”, berättar Coral Ljunggren, Kvalitetsutvecklare på Academedia. ”Att Advania är en stor, etablerad aktör med till exempel ett helt säkerhetsteam inhouse var viktigt. Men också deras flexibilitet. Vi kunde skräddarsy exakt den app vi ville ha baserat på deras plattform.”

Ett exempel på en funktionalitet i appen som Pysslingen hade önskat är det inbyggda översättningsverktyget. På Pysslingen går barn med många olika nationaliteter och det finns vårdnadshavare som inte talar svenska. För att underlätta och uppmuntra till mer kommunikation byggde Advania in en funktion som gör att informationen pedagogerna skriver in på svenska automatiskt översätts till det språk mottagaren önskar. Det öppnar dörrarna för ännu tryggare kommunikation mellan skola och vårdnadshavare, en viktig del av barnens utveckling hos Pysslingen.

Samarbete både bakom och genom appen

Att utveckla unika lösningar för skolan har alltid legat Advania varmt om hjärtat. Många som jobbar inom Advania Skolpartner har själva en bakgrund som lärare, vilket gör mycket för den ömsesidiga förståelsen.

”Samarbetet har varit fantastiskt”, fortsätter Coral. ”Att jobba med personer som har egen erfarenhet av de ganska unika behov en skola har gör dialogen så mycket enklare. Till exempel hade vi med oss en önskelista med funktioner. Advanias team såg bortom den, förstod våra egentliga utmaningar och utvecklade lösningar utifrån det. Det tycker jag är definitionen av ett riktigt partnerskap.”

Det har nu gått två år sedan den nya appen lanserades. Responsen har varit överväldigande: pedagogerna upplever mindre stress genom den enklare användarupplevelsen, och vårdnadshavarna känner sig både väl informerade och mer delaktiga.

”Vår IT-chef har också sagt att det här är både det största och det mest framgångsrika projekt vi har genomfört. Det har gjort mig till lite av en IT-hjälte internt och det känns skönt att ha en trygg partner som vi kan vidareutvecklas med”, lägger Coral till.

Sara Lindberg avslutar: ”Appen och vad den möjliggör handlar för oss både om behoven i förskolan och om en samhällsutveckling. Att stärka kommunikationen och hela tiden utvecklas. Vi har valt att kalla appen för Mitt Pysslingen. Så nöjda är vi, att vi har valt att sätta vårt varumärke på den. Och det är för oss det högsta betyget man kan få.”

Titta på filmen för att få veta mer om Förskoleappen Mitt Pysslingen:

Nyfiken?

Kontakta mig

Sales Manager Education

Leonidas Papagianis

Relaterat innehåll

Skola
2024-04-12 14:41

Digitalisering förbättrar lärandet

Med digitala verktyg blir det enklare för både lärare och elever att fokusera på lektionen och kommunicera på ett smidigt sätt. Kolla på filmen för att se hur Rocknebyskolan använder sig av LanSchool för en både roligare och...

Skola
2022-10-10 15:00

Kreativt digitalt samarbete i klassrummet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för oss alla, även i skolan. Här berättar Linda Eriksson, mattelärare och IT-pedagog på Karlbergsskolan i Köping, hur teknik kan möjliggöra nya arbetssätt för en mer engagerande...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!