Techstudion

Avsnitt #11 - Tillbakablick och IT-trenderna 2024

I Techstudion samtalar våra experter om aktuella ämnen tillsammans med Radar. I elfte avsnittet tar Radars nya marknadsanalytiker Joakim Djurberg över intervjuarstolen för att låta Radars grundare Hans Werner och Advanias VD Tomas Wanselius sammanfatta IT-branschen 2023 och blickar in i trenderna för 2024.

Techstudion-11-header-web-800x800
Techstudion avsnitt 11

Tillbakablick och IT-trenderna 2024

I det elfte avsnittet av Techstudion bjuds vi på ett spännande samtal, skickligt modererat av Joakim Djurberg. Med en gedigen erfarenhet inom IT-journalistik har Joakim nyligen tagit klivet över till Radar som marknadsanalytiker. I detta avsnitt sammanför han Advanias VD Tomas Wanselius och Radar-grundaren Hans Werner för att utforska de mest framträdande aspekterna av IT-året 2023 och blickar in i IT-trender för 2024.

Deras samtal fokuserar på AI:s revolutionerande ställning i IT-branschen, där de utforskar dess mångfacetterade möjligheter, konkreta användningsfall och de trender som väntas forma framtiden. Tomas delar sin entusiasm över att vara en del av denna dynamiska era, där han känner att han "lever sin dröm" i en bransch som ständigt är på framkant.

Ett annat viktigt fokusområde är hållbarhet inom IT. Trion diskuterar hur branschen behöver arbeta mot mer energieffektiva datacenter, hållbara tillvägagångssätt i produktutveckling och minska elektronikavfallet. Digitalisering och effektivisering står också i centrum för samtalet, där de navigerar genom komplexa frågor som ekonomi, inflation, kostnads- och löneutveckling i IT-sektorn.

Cybersäkerhet tas upp som en kritisk punkt, med en djupdykning i de aktuella hoten, försvarsmetoder och nya regulatoriska krav från EU, som NIS2-lagstiftningen. Avsnittet avrundas med en julhälsning och en festlig julrim från Hans Werner, vilket sätter en magisk punkt för vårt första år med Techstudion som podd. 

Techstudion - only for Swedish use

Prenumerera på techstudion i din podcastapp!

techstudion

Titta på avsnitt #11 på YouTube

video cover
People workshopping
Säkerhet & identitet

Att förbereda dig på NIS2 är att ligga steget före

NIS2 är ett EU-direktiv som kommer att börja gälla från och med 17 oktober 2024, exakt ett år från i dag. Hur ligger din verksamhet till i förberedelserna? Känns det lugnt eller finns det kanske en osäkerhet kring nätverks- och cybersäkerhetsrisker?

Hybrid-arbetsplats
Är du redo för nya arbetssätt?

Tips till dig som vill börja använda generativ AI

Möjligheterna med AI är många och frågan är hur vi ska göra för att använda det både säkert och effektivt? Vad krävs för att kunna dra nytta av modellerna på ett säkert sätt utan att äventyra säkerheten för den egna verksamheten?

Tech-året 2023 hos Advania

Radar_Emma_Erik

Teknikens roll i en hållbar framtid

Digitalisering är kritisk för att lyckas med den nödvändiga omställningen i samhället men där står vi också inför nya komplexa utmaningar som påverkar hur vi driver affärer och förhåller oss till en ny verklighet.

Ottobocks kontorsbyggnad

Innovativa kundteam som fungerar i vardagen

Ottobock outsourcar all IT-supportverksamhet till Advania, en resa som började med en omfattande upphandling och som i dag har utmynnat i en komplettlösning med både användarsupport och hantering av verksamhetssystem.

En guldgruva av insikter

Våra experter delar med sig av kunskap inom en rad olika intressanta ämnen.

Kontakta mig

Prata med mig om techbranschens fantastiska värld

Chief Executive Officer
Chief Executive Officer

Tomas Wanselius

Våra tips direkt i din inkorg

Håll dig uppdaterad
med Advania

Få insikter och inspiration om det senaste i techvärlden direkt i din inkorg. Vi kurerar innehållet så det matchar dina intressen.