Techstudion

Avsnitt #9 Cirkulär IT

I Techstudion möter Radars Hans Werner våra experter och samtalar om aktuella ämnen. I nionde avsnittet pratar han med Sofia Martinsson och Erik Nilsson, vilka båda jobbar som Business Developer Sustainability på Advania.

Erik, Sofia och Hans
Techstudion avsnitt 9

Cirkulär IT

I nionde avsnittet av Techstudion möter Hans Werner Advanias Sofia Martinsson och Erik Nilsson. Båda jobbar som Business Developer Sustainability på Advania och delar med sig av sina främsta insikter från vår senaste rapport om svenska verksamheters attityder till cirkulär användning av IT-utrustning. 

Sofia och Erik tar avstamp i rapportens resultat och lyfter insikter som de tror är anledningen till varför hållbarhet och cirkulära processer för IT-utrustning inte haft större fokus bland beslutsfattare trots dess viktighet. 

Elektroniskt avfall är i dag en av de snabbast växande avfallsströmmarna i världen och den största klimatpåverkan från många IT-produkter uppstår under tillverkningen. Det innebär att varje dator och IT-hårdvara som kan återanvändas i en andra användningscykel är en vinst för både verksamheter och klimatet, menar duon. 

Techstudion - only for Swedish use

Prenumerera på techstudion i din podcastapp!

techstudion

Titta på avsnitt #9 Cirkulär IT

video cover
Rapport om cirkulär IT
Rapport om cirkulär IT

Ta del av våra insikter kring hinder och möjligheter för en cirkulär IT-arbetsplats

Hallbar-IT
REALLOKERING, REKONDITIONERING, REMARKETING

Nyckelbegreppen inom cirkulär hantering

Det kan kännas förvirrande med alla begrepp kring hållbar hantering av enheter inom den egna verksamheten. Vi förklarar de olika koncepten och vad du och din verksamhet kan vinna på att tänka och agera mer cirkulärt.

IT-for-alla-behov-cirkulär
FÖRLÄNG KLAPPARNAS LIVSTID

Cirkulära lösningar är alltid årets julklapp

Vi hjälper våra nordpolsvänner att använda en cirkulär modell kring hanteringen av verksamhetens IT-utrustning. Vill du också känna julefrid året om?

Läs våra artiklar inom hållbarhet

Hållbarhet Blogg | Att vara trainee på Advania | Advania
2024.04.02

Att vara trainee på Advania

Karriärföretagens studentnätverk har röstat fram Advance som ett av de 15 mest attraktiva IT-traineeprogram i Sverige. Här berättar Fanny Ahlén om sin tid som trainee på Advania.

En guldgruva av insikter

Våra experter delar med sig av kunskap inom en rad olika intressanta ämnen.

Kontakta oss

Prata med oss om cirkulära möjligheter för din verksamhet

Business Developer Sustainability
Business Developer Sustainability

Sofia Martinsson

Business Developer Sustainability
Business Developer Sustainability

Erik Nilsson

Våra tips direkt i din inkorg

Håll dig uppdaterad
med Advania

Få insikter och inspiration om det senaste i techvärlden direkt i din inkorg. Vi kurerar innehållet så det matchar dina intressen.