Techstudion

Avsnitt #8 Kompetensbristen inom tech

I Techstudion möter Radars Hans Werner våra experter och samtalar om aktuella ämnen. Åttonde avsnittet gästas av Rebecca Levy, Talent Acquisition Manager på Advania.

Techstudion-8-webb-800
Techstudion avsnitt 8

Kompetensbristen inom tech

I åttonde avsnittet av Techstudion möter Hans Werner Advanias Talent Acquisition Manager Rebecca Levy som delar med sig av sina tankar kring kompetensbristen inom tech och behovet av mångfald på en arbetsplats.

Brist på kompetens inom IT-sektorn har varit ett faktum i flera år och vi vet att den kommer hålla i sig under en lång period framåt. I rapporter från TechSverige framgår att vi saknar 70 000 personer inom techsektorn till 2024, samtidigt som efterfrågan ökar kraftigt i takt med den digitala omställningen vi alla står inför. IT, med digitalisering och automation, är en möjliggörare för verksamheter att växa och effektivisera.

För att råda bot på det stora gapet behöver vi bland annat se till mångfald och bli bättre på att värna om våra olikheter vad gäller bland annat kön, ålder, erfarenhet och synsätt. För att leda Sverige framåt behöver vi representanter från hela samhället som vi är med och bygger. Vi behöver dra nytta av olika perspektiv och idéer för att stärka innovationskraft och förbättra resultat.

Men hur gör vi det då? Klicka in dig på Techstudions senaste avsnitt med Rebecca Levy och Hans Werner!

Techstudion - only for Swedish use

Prenumerera på techstudion i din podcastapp!

techstudion

Titta på avsnitt #8 Kompetensbristen inom tech

video cover
Our difference is you

Fatta beslut, ta ansvar och njut av en hög kulfaktor på jobbet!

EVA-LOTTA JONSVIK, MARKETING DIRECTOR

Från techdinosaurier till inkludering: Techbranschen formar Sveriges framtid

I dagens digitala era spelar techbolagen en otroligt viktig roll för att leda Sverige framåt. Vi har gått från att vara en stödfunktion till att bli en basindustri på relativt kort tid. 

EMMA ENGMAN, RISK CONTROLLER

AdWoMan – ett nätverk för inkludering

"För Advania, likt många andra bolag inom IT- och techbranschen, är det en utmaning att rekrytera nya kollegor med rätt kompetens"

Läs våra artiklar inom hållbarhet

Hållbarhet Blogg | Att vara trainee på Advania | Advania
2024.04.02

Att vara trainee på Advania

Karriärföretagens studentnätverk har röstat fram Advance som ett av de 15 mest attraktiva IT-traineeprogram i Sverige. Här berättar Fanny Ahlén om sin tid som trainee på Advania.

En guldgruva av insikter

Våra experter delar med sig av kunskap inom en rad olika intressanta ämnen.

Kontakta mig

Prata om kompetensgapet och vikten av mångfald med mig

Talent Acquisition Manager
Talent Acquisition Manager

Rebecca Levy

Våra tips direkt i din inkorg

Håll dig uppdaterad
med Advania

Få insikter och inspiration om det senaste i techvärlden direkt i din inkorg. Vi kurerar innehållet så det matchar dina intressen.