Blogg | 5 saker IT-ledare behöver veta | Advania
Säkerhet Cyberhot 2022.05.05

5 saker IT-ledare behöver veta

Ransomware-attacker har ökat kraftigt under COVID-19. Under de senaste 18 månaderna har attackerna ökat med 234% i Europa, och ENISA (European Union Agency for Cybersecurity) nämner det även som mest framträdande/frekventa cybersäkerhetshotet under 2021. 

Under och på grund av coronapandemin har många verksamheter påskyndat sina digitala transformationer rejält för att snabbt kunna ställa om till distansarbete. Dessa plötsliga och snabba ändringar som tidigare skulle ta år att genomföra, sker nu i stället inom enbart några veckor eller månader. Baksidan med detta är stora hål i organisationers IT-miljö och en ökning av digitala hot. Vi på Advania tycker det ska vara enkelt att växa med IT - och att säkerhetsaspekten inte ska hamna i skymundan.

För att göra det enklare och tryggare att ställa om till en mer digital arbetsplats tipsar vi om denna guide som visar vilka proaktiva steg IT-chefer kan ta för att få eventuella attacker under kontroll.

Oktas tips för identiteshantering

Okta som är marknadsledande inom identitetshantering hjälper redan tusentals organisationer att implementera Zero-trust strategier för att skydda verksamhetens data, medarbetare och kunder. Nu släpper de en kort guide: "5 Things IT leaders need to know". Det är en bra påminnelse om vad IT-ledare bör veta och en utmärkt introduktion till Zero Trust, vad som driver ransomware-attacker samt vilka strategiska säkerhetsinsatser som kan genomföras.

Här nedan bjuder vi på ett av dessa tips, och för att ta del av alla fem tips och få råd hur du förebygger ransomware-attacker kan du längst ner i denna artikel också ladda ner Oktas Guide 5 Things IT leaders need to know. Självklart är du alltid välkommen att ta kontakt med oss på Advania för att veta mer.

Never trust, always verify

Eftersom cybersäkerhetslandskapet ständigt utvecklas är det viktigt att ha förståelse för Zero Trust och hur du tar in detta i din säkerhetsstrategi. 90% av intrång mot webbapplikationer kunde ske på grund av stulna inloggningsuppgifter (credential abuse) och 30% på grund av nätfiske (phishing). För att minska dessa risker och förhindra ransomware-attacker tar nu många IT-ledare in Zero Trust i sin säkerhetsstrategi: organisationer bör inte lita på någon tills motsatsen är bevisad genom stark autentisering i flera lager.

Läs fler tips i Oktas guide

Vill du veta mer?

Kontakta mig

Sales Developer

Johanna Atterström

Relaterat innehåll

Säkerhet Öka medvetenheten om cyberhot | Advania
2024.03.04

Öka medvetenheten om cyberhot

Känns det som att din verksamhet har en trygg krisberedskap för IT-incidenter? En bra början är att skapa rutiner som hjälper till att stärka medarbetarnas medvetenhet och som gör att det finns en trygg plan att luta sig mot...

Säkerhet Smart skydd oavsett var du kopplar upp dig | Advania
2023.11.23

Smart skydd oavsett var du kopplar upp dig

Med Advania Web Protector (AWP) får du ett extra skyddslager mellan din enhet och internet så du är trygg oavsett vilken arbetsplats du väljer för dagen. Den skyddar dina enheter från malware, phishing och ransomware, även...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!