Inlärning via rytm och musik

Advania Voice

Advania Voice är en webbapplikation som hjälper elever och barn i förskolan och skolan att lära sig med hjälp av musik och rytm.

advania-voice
Advania Voice

Lär dig med hjälp av musik & rytm!

Advania Voice är en webbapplikation som hjälper elever och barn i förskolan och skolan att lära sig med hjälp av musik och rytm.

Advania Voice används för att spela in rytmer och sånger med syftet att lära sig texten, och går även att använda för att spela in en podcast eller en berättande text. Många vittnar att deras lärande har underlättats med hjälp av en ramsa eller en melodi i kombination med texten som ska pluggas. Reklambranschen har länge använt musik som ett verktyg för att nå ut med sitt budskap – sitter du kanske just nu och nynnar på en reklamslinga?

Ungdom studerar vid dator

Advania Voice i din verksamhet

Advania Voice är ett verktyg som fokuserar mer på inlärningsprocessen än det färdiga resultatet, vilket ej ska förväxlas med musikredigeringsprogram där slutprodukten är målet. Med Advania Voice krävs heller inga tekniska eller musikaliska förkunskaper vilket gör verktyget enkelt att använda – det är bara att sätta det i händerna på barnen eller eleverna! Ladda ner vårt häfte om hur du kan arbeta med digitalt ljud i klassrummet!

Tjej i förskolan använder app på surfplatta

För Chrome och med Googlekonto

Advania Voice är byggd för Chromebooks och Chrome surfplattor då appen fungerar optimalt i webbläsaren Chrome. Alla filer sparas direkt i Google Drive så du kan få tillgång till dem överallt via ditt Google-konto.

Följ oss gärna

Advania Skolpartner på sociala kanaler

Gunilla Möller och Kalle Sander
Pressmeddelande

Advania Skolpartner om Advania Voice

"Vi vill ge lärarna bättre möjligheter att hjälpa eleverna att lära på olika sätt, med teknikens hjälp. Advania Voice är ett inlärningsverktyg som är enkelt att använda för både elever och pedagoger. Vi har medvetet skalat ned antalet funktioner och val i appen, jämfört med ett vanligt musikredigeringsprogram. Alla ska kunna använda Advania Voice. Skolverket vill främja ett varierat lärande – Advania Voice är ett verktyg för att nå dit."

 – Gunilla Möller, Pedagogisk Utvecklingsledare Advania Skolpartner

skapa sånger, ramsor, podcasts och andra röstinspelningar

Så fungerar Advania Voice

Vill du komma i gång med Advania Voice?

Kontakta mig

Utbildningsansvarig för förskola och skola
Utbildningsansvarig för förskola och skola

Gunilla Möller