Blogg | Advania på Ninja Summit i Schweiz | Advania
Michael Niehaus var en av föreläsarna på plats i Baden.
Hybrid arbetsplats Event 2023.10.05

Advania på Ninja Summit i Schweiz

Den 27 till 29 september var jag tillsammans med ytterligare sex kollegor på plats i Baden, Schweiz för att delta i Workplace Ninja Summit. WP Ninja Summit är en konferens med fokus på de kanske lite mer infrastruktur-tunga delarna av arbetsplatstjänster som enhetshantering och säkerhet. Evenemanget är relativt litet, och har ett medvetet maxtak på 620 deltagare. Det gjorde det lätt att ställa frågor till talarna även utanför sessionerna – och köerna till maten var rimligt långa, en viktig ingrediens i en lyckad konferens. Storleken gjorde att det också var lättare för mig att kunna nätverka med både talare och andra deltagare.

Från Advania var vi sju personer på plats för att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet i över 100 olika sessioner fördelade över tre dagar. Jag höll själv i två sessioner där jag pratade om min favoritprodukt Windows 365, som är en produktfamilj från Microsoft kring virtuella datorer i molnet, och delade med mig av mina erfarenheter och konkreta tips.

På tu man hand med Microsoft

Utöver att hålla sessioner träffade jag även en hel del människor, allt från branschkollegor till representanter från olika företag. Jag fick även möjlighet att under en timme träffa de personer som på Microsoft styr över produkten Intune som är Microsofts molnbaserade verktyg för att hantera datorer och telefoner. Under den här timmen pratade vi om hur vi på Advania kan hjälpa våra kunder att bli ännu mer effektiva med hjälp av Microsofts produkter och våra tjänster. Vi var en av få partners på plats som fick den här möjligheten till direktkontakt, vilket jag kände var otroligt värdefullt.

Image-1

Känslan hos mig och mina kollegor är att det var otroligt roligt att ha en konferens i Europa med så stora namn på sin talarlista. På plats hade vi bland andra Steve Dispensa, Corporate Vice President över Intune på Microsoft, som pratade om framtiden kring klienthantering, och Michael Niehaus som är ett av namnen bakom Windows Autopilot (en samling tekniker som används för att installera och förkonfigurera nya enheter). Det är både trevligt och mer hållbart att lyssna till och träffa så pass framträdande personer inom det här området i Europa i stället för i USA.

Molnresan fortsätter

Några av dom större lärdomarna vi tar med oss från den här konferensen är att molnresan inom arbetsplatstjänster inte kommer att stanna av. Tvärtom, molnet kommer vara en förutsättning för att vi ska kunna använda kommande nya tjänster, allt ifrån Copilot, som är en assistentfunktion med artificiell intelligens för Microsoft 365-applikationer, till att kunna hålla våra datorer uppdaterade och säkra. I många av de djupare tekniska sessionerna tryckte talarna faktiskt rätt hårt på just säkerhetsaspekterna, men även på att det på riktigt är dags att släppa taget om gamla principer och faktiskt anamma det nya innan marknaden springer ifrån oss.

Under konferensen deltog Ola även i en inspelning med Microsoft kring Windows in the Cloud som du kan se här:

 

Har du några frågor?

Kontakta oss!

Chief Technical Architect

Ola Ström

Relaterat innehåll

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!