2023.05.04

MVP-summit – eventet fullt av hemligheter från Microsofts värld

Två tydliga vårtecken är definitivt att uteserveringarna öppnar och att gruset sopas bort från gatorna. För oss teknikfantaster är ytterligare ett säkert vårtecken att MVP Summit går av stapeln. I år var första gången sedan 2019 som den hölls fysiskt på Microsofts huvudkontor i Redmond, Seattle. Även om själva innehållet är sekretessbelagt delar vi gärna med oss av upplevelsen!

Vad är MVP Summit och vad innebär det att åka dit?

MVP Summit är ett tillfälle då Microsoft samlar alla med utmärkelsen MVP, Most Valuable Professional. Utmärkelsen delas på årsbasis ut av Microsoft till personer som aktivt delar sin kunskap kring Microsoft-produkter i sitt (virtuella) kontaktnät. Det finns många olika sätt att bidra, med allt från bloggar och poddar till att anordna eller föreläsa på konferenser. Det vi alla MVP:er har gemensamt är passionen att dela sin kunskap med fler användare av Microsofts produkter och tillsammans hitta inspiration och skapa en levande gemenskap.

Själva MVP Summit är en konferens där Microsoft informerar om vad som är på gång och det finns massor med tillfällen för att ge feedback på deras nya idéer, men även på befintliga lösningar. Kort och gott kan man säga att det är ett event fullt av hemligheter kring framtiden av Microsofts produkter, där enbart MVP:er får vara med och påverka.

På Advania Knowledge Factory är vi stolta över att bidra och tycker att kunskap trumfar allt. Därför är det kanske inte konstigt att vi är sju MVP:er med expertis inom flera olika områden:

  • Jimmy Andersson: Security
  • Stefan Ivemo: Azure
  • Mattias Lind: Data Platform
  • Amanda Sterner: M365 Apps & Services
  • Ola Ström: Windows and Devices for IT Pro
  • Simon Wåhlin: Cloud and Datacenter Management
  • Simon Ågren: M365 Development

Nytt för i år var att MVP Summit anordnades som ett hybridevent, vilket gjorde det möjligt för de som ville att delta hemifrån. Från Advania Knowledge Factory var vi fyra personer på plats, och tre som följde det från Sverige.

Vad är fördelen med att delta på plats?

Sessionerna och möjligheten att ge direkt feedback är en stor del av eventet, men det som också gör det värt den långa resan är att få träffa alla dem vi kanske inte springer på varje dag, allt från andra MVP:er från olika ställen på jorden till Microsoftanställda som man annars enbart når via chat, mejl eller olika nätforum. Det är inte varje dag man kan stå och småprata med en produktchef från Microsoft över en kopp kaffe!

Vi önskade verkligen att vi fick berätta om alla häftiga grejer vi har fått se under veckan, men varje session inleddes med en påminnelse om att allt innehåll tyvärr är än så länge hemligt. Så vi får vänta med att sprida och kommentera alla nyheter i takt med att de offentliggörs under året, men vi kan lova att det kommer bli en spännande tid framåt inom Microsoft-världen!

Har du några frågor?

Kontakta oss!

Chief Technical Architect

Ola Ström

Technical Architect

Amanda Sterner

Chief Technical Architect

Simon Ågren

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!