Blogg | PowerShell + DevOps Global Summit 2024 | Advania
Björn Sundling på plats i Bellevue, Washington
Partner KF 2024.04.15

PowerShell + DevOps Global Summit 2024

Det finns många olika typer av konferenser. Oftast fokuserar de på nya trender, framtidens möjligheter eller varför just du bör intressera dig för vårt system. Men det finns också de konferenser som står helt fria från försäljningssnack. Inga diskussioner om de senaste AI-funktionerna eller varför 'vi' skulle vara bättre än 'dem'."

PowerShell + DevOps Global Summit (eller PSHSummit som det förkortas) är definitivt av den senare varianten: "This is not a conference. This is an un-conference." Redan under öppningssessionen sätter man nivån med detta djärva uttalande.

"The sessions are awesome, but they will be available for you to watch on YouTube eventually. What will not be available on YouTube is the hallway sessions", förklarade James Petty, en av arrangörerna, om vad som gör konferenser som PSHSummit speciella. Bland deltagarna finner vi utvecklarteamet av PowerShell, skapare av ramverk och moduler, community-ledare, och folk med brinnande intresse för PowerShells alla detaljer och finurligheter.

Eller som man uttryckte det på en tidigare version av denna konferens: "If you have a question regarding PowerShell that no one here can answer, then there is no answer." Och det stämmer verkligen. PSHSummit har medvetet begränsat antalet till 400 deltagare och fördelen med dessa lite mindre konferenser är närheten. Väldigt få ställen ger dig möjligheten att fånga dem som skapat PowerShell i korridoren, och att ställa frågor eller ge feedback direkt till dem. I vissa fall kan du till och med få svar direkt ifrån repot om varför saker är som de är.

Det är helt enkelt en unik närhet som man inte kan få om man gör evenemanget för stort, och det är det som gör PSHSummit fantastiskt.

Fantastiskt, men också lite läskigt...

För inte bara fick jag äran att besöka konferensen, jag delade även scen med en hel hög av mina personliga community-hjältar. En presentation om Azure functions, hur man kan använda de tillsammans med PowerShell, vilka verktyg man behöver, och hur man automatiserar och deployar kod. Ett ämne jag verkligen gillar att prata om!

image (1)Att hålla en presentation när folk från självaste Azure-teamet sitter i publiken kan ge en stora skälvan, det sticker jag inte under stolen med, men det är en speciell känsla efteråt när man har lyckats med sin presentation, svarat på frågor, och fått fantastisk feedback!

Och presentera och stå på scen är något jag verkligen gillar. För mig är det ett sätt att tvinga mig att gräva djupare i intressanta ämnen. Om jag ska berätta om ett ämne räcker det för mig inte med att bara rabbla min presentation, utan jag vill ha en djupare förståelse av ämnet. Jag vill helt enkelt veta tillräckligt för att kunna svara på alla frågor jag själv skulle vilja ställa i sammanhanget.

Spaningar jag tar med mig

Det är inte bara djuplodande lvl500 tekniska sessioner dock, även om dessa är i majoritet på PSHSummit. En sak jag verkligen tar med mig från årets konferens är hur mycket PowerShell som språk har vuxit. Ser man tillbaka bara 5–6 år så var dessa mindre konferenser ofta centrerade kring "hur gör jag FOO i PowerShell", men i dag är det snarare "Så här löste jag mitt problem med PowerShell som vapen".

Ämnen sträcker sig från "Automatisera med GitHub och Azure DevOps", via "Parprogrammering och tekniker vid kodande", till "Datainsamling, insights, och logghantering", och medan dessa ämnen är så vitt skilda att de knappt existerar inom samma tekniska sfär så är PowerShell det gemensamma klistret vi alla kan använda för att lösa utmaningarna där.

En frizon från AI-hypen

En annan intressant sak jag noterade var frånvaron av AI. Något teknikern i mig verkligen uppskattade. Visst förekom det en och annan session om hur vi kan använda AI när vi utvecklar lösningar, och jag håller med om att det finns områden där det verkligen är en fantastisk framtid vi går till mötes, men här finns det ingen hype. Om vi inte har hittat ett faktiskt ställe att använda AI så är det helt enkelt inte med.

Sprängfylld med inspiration

Vilken känsla att komma hem från dessa konferenser med en sådan otrolig inspiration! Jag har så mycket jag vill gräva djupare i, så många intressanta ramverk och tekniker att lära mig, och känner mig helt enkelt makalöst peppad att ta itu med saker. Nästan oavsett vad det handlar om, för alla problem som i dag går att automatisera eller förenkla går att automatisera med PowerShell.

image (2)

Förhoppningsvis kommar jag också att hitta nya problem och nya äventyr där min kunskap inom PowerShell och DevOps kan hjälpa till att ta oss framåt. För om vi gör det har jag ett nytt ämne att prata om på PSHSummit 2025…

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Technical Specialist

Björn Sundling

Relaterat innehåll

Partner Blogg | Microsoft MVP Summit 2024 | Advania
2024.03.19

Microsoft MVP Summit 2024

På våren varje år bjuder Microsoft in alla MVP:er (Most Valuable Professionals) till sitt campus i Seattle, USA, för en veckas konferens. Där berättar de om vad som är på gång i framtiden men den kanske främsta anledningen...

Partner Upptäck den moderna fastigheten med IoT | Advania
2023.12.21

Upptäck den moderna fastigheten med IoT

I mitten på december bjöd vi in till ett event för att visa vilka smarta användningsmöjligheter det finns för att modernisera fastigheter och både underlätta och förbättra för människorna som lever och arbetar i dem. Vi är...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!