Smarta kameror och sensorer som tjänst

fastighet-bygg
2023-10-25

IT för företag inom fastighet och bygg som blickar framåt

Inom området Smarta fastigheter erbjuder Advania tillsammans med Cisco Meraki Smarta Kameror som en tjänst, smarta kameror verksamma både i inomhus- och utomhusmiljöer. Vi erbjuder dig ett brett sortiment av kameror med olika formfaktorer samt lagringskapacitet.

Smarta kameror spelar en viktig roll för att säkerställa säkerhet genom att analysera inspelad video i realtid samt möjligheten till automatisering vid rörelse i kamerans omfång. En kamera kan ställas in att arbeta som en rörelsesensor utan bild för att på så sätt se mönster över rörelser, mängden människor som rör sig och tider på dygnet m.m.

I tjänsten Smarta Kameror, i samarbete med Cisco Meraki, ingår kamera, licens, förvaltning samt incidenthantering. Tjänsten möjliggör att du kan skräddarsy din larmhantering kring realtidshändelser och larmåtgärder, Advania är din rådgivande partner under införandeprocessen för att vid behov anpassa lösningen för att möta specifika behov. Under införandeprojektet går vi bland annat igenom vilken typ av larm som ska ske, vilken personal som ska ta emot larmet samt på vilka sätt det ska förmedlas. Smarta Kameror kompletterar du med fördel med Smarta Sensorer som tjänst för att få information om temperatur, luftkvalitet samt vattenläckage i en och samma lösning från Advania.

Med hjälp av Artificiell Intelligens (AI) analyseras bilden i realtid och vi kan på så sätt bygga ett antal olika scenarier där vi lär AI-applikationen att se vad som är ett normalt läge och vad som är en anomali, samt trigga ett automatiskt larm ifall en anomali inträffar. Exempel på det vi kallar för scenarier kan vara att skyddshjälm måste bäras på arbetsplatsen eller att nödutgångar ej får vara blockerade.
Kontakta oss för en presentation av denna tjänst samt möjliga scenarier för din verksamhet!

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta mig!

Business Development – Sales Specialist
Business Development – Sales Specialist

Henrik Höglund