Samarbetspartner

Microsoft

Så effektiviserar vi tillsammans undervisningen

Skola-utbildning

En förberedelse för högre utbildning & arbetsliv

Skolan ska förbereda eleverna för framtiden och Microsoft är dominerande vid universitet, högskolor och i arbetsliv. När pedagogiken stöds av tekniken kan undervisningen effektiviseras samtidigt som eleverna får en relevant digital kompetens. Office 365 är Microsofts molnbaserade plattform som ger dig tillgång till en rad verktyg som kan användas i skolan. Den innehåller tjänster Teams som är Microsofts senaste kommunikationsverktyg för att minska mejlhantering. I O365 finns även flaggskeppet OneNote, en kraftfull anteckningsbok som kan användas både individuellt, i klass och kollegium.

Nya möjligheter i undervisningen med Windows 11 enheter

Det finns idag både prisvärda, säkra och kraftfulla windows-enheter som ger eleverna förutsättningar att utvecklas i en inkluderande lärmiljö.

Prisvärda datorer tillsammans med Microsoft 365 Education
Microsoft erbjuder datorer i olika prisklasser för att möta varje skolas plånbok och förutsättningar som alla är lätta att konfigurera. Dessutom är de skapade för att möta det slitage som datorer i skolan utsätts för - och med ett batteri som håller hela skoldagen. Tillsammans med Microsoft 365 så följer även en molnbaserad tjänst som managerar och skyddar enheterna, användarna och apparna.

Rätt teknik för din skola

Vi på Advania Skolpartner hjälper dig att välja rätt teknik och verktyg för din skola. Efter att ha lyssnat till era behov och förutsättningar så plockar vi fram några förslag på enheter som passar in på era önskemål. När ni sedan valt en dator så hjälper vi er att deploya enheterna så att era elever, lärare och anställda får de bästa förutsättningarna och starten med enheterna.

Fördelar med Microsoft 365 Education och Windows 11 Education enheter:

  • När du köper Microsoft 365 Education för lärare och personal så inkluderas elever utan extra kostnad
  • Passar bra för både distans- och fjärrundervisning med fantastiska funktioner i Teams
  • Intune for Education gör att ni både sparar tid och pengar genom enrollment och managering
  • Windows 11 professional erbjuder ett bra skydd kring både information och data i stulna eller borttappade enheter.
Microsoft Gold Partner 2022

Varför Advania?

Advania är en ledande partner för Microsoft i Norden. Advania är en licenslösningspartner och har kompetens på guldnivå i de flesta av Microsofts partnernätverksprogram, vilket ger företaget en fördel när det gäller planering, implementering och service av Microsoft-produkter. 

Advania sätter pedagogiken i centrum och hjälper till längs hela den digitala resan från strategi till utrullning av enheter samt utbildning av personal. Advania har arbetat med kommuner och skolor i hela Sverige och har erfarna konsulter med en god pedagogisk bas.

ima162019

Vi på Advania utbildar dig!

  • Grundutbildning i O365, Molntjänster, OneDrive, Word Online OneNote och Teams
  • Fördjupning i OneNote och Teams
  • Andra tjänster i O365: Forms, Sway, Planner, Micecraft med mera.
Digitala lösningar från Microsoft

Verktyg som hjälper till att möta behoven hos varje elev

Microsoft-Minecraft
Digitalt verktyg

Minecraft i skolan

Minecraft Education Edition kan användas som ett digitalt verktyg av både lärare och elever för att på ett kreativt sätt konkretisera ämnen så som exempelvis språk, naturkunskap och programmering. Det kreativa lärandet kan även leda till förbättrad inlärning och stimulera samarbetsförmågan hos elever. På Advania hjälper vi lärare att komma igång och använda Minecraft på ett pedagogisk sätt i klassrummet.

Vill du komma i kontakt med oss?

Utbildningsansvarig för förskola och skola
Utbildningsansvarig för förskola och skola

Gunilla Möller

Business Area Manager, Education
Business Area Manager, Education

Kalle Sander