Nyhet | Advania i styrelsen för Digitaliseringskonsulterna | Advania
Hållbarhet AdWoMan 2021.03.01

Advania i styrelsen för nybildade Digitaliseringskonsulterna

Digitaliseringskonsulterna är en nybildad förening med syfte att accelerera det strategiska arbetet för ett smart och fossilfritt samhälle efter Coronakrisen. För att Sverige ska bli klimatneutralt 2045 kommer det krävas en transformation av hela samhället. De lösningar som digitaliseringen möjliggör och Advania hjälper sina kunder att implementera har mycket stor potential att minska de globala utsläppen av växthusgaser.

Genom medlemskapet stöttar Advania samhället att lyfta digitaliseringens möjligheter och användandet på bästa sätt. Medlemskapet innebär att Advania aktivt stöttar politiker, näringsliv och offentlig sektor i att förstå hur Sverige, genom digitalisering och innovation, snabbt kan transformeras till ett fossilfritt välfärdssamhälle med ökad konkurrenskraft och tillväxt som följd.

Helena_1500x1000pngHelena Nordin, Advania Sveriges Hållbarhetschef och numera styrelsemedlem i Digitaliseringskonsulterna

– Som medlem i styrelsen för Digitaliseringskonsulterna kommer vi på Advania bidra så mycket vi kan till ett framgångsrikt arbete i föreningen och till den hållbara omstarten av Sverige. Vi kommer lägga växeln i full fart framåt för att digitaliseringsbranschen ska bidra till de utsläppsminskningar som behövs i hela samhället, säger Helena Nordin, Advania Sveriges Hållbarhetschef.

I ett pressmeddelande från Digitaliseringskonsulterna kommenterar näringsminister Ibrahim Baylan satsningen, som är en del av Regeringens initiativ Fossilfritt Sverige.

– Det är med glädje jag tar del av Digitaliseringskonsulternas satsning. Det är viktigt att vi samlar alla goda krafter i arbetet för att nå det hållbara samhället. Jag hoppas att fler företag och organisationer förstår och använder digitaliseringens kraft att både optimera och transformera vårt samhälle. Jag ser fram emot att se Digitaliseringskonsulternas fortsatta färdplansarbete och den kommande webplattformen, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Läs mer om Digitaliseringskonsulterna

Se pressmeddelandet från Digitaliseringskonsulterna 

Läs mer om Advanias hållbarhetsarbete

Relaterat innehåll

Hållbarhet Nyhet | Ny guide till cirkulär transformation | Advania
2024.04.10

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...

Hållbarhet Nyhet | Nya hållbara metoder med klimatkontraktet | Advania
2024.03.19

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!