Digitala hot och skydd: cybersäkerhet för unga
Hållbarhet 2024.04.26

Digitala hot och skydd: cybersäkerhet för unga

Den 22 april fick ca 290 gymnasieelever i Umeå en föreläsning i cybersäkerhet av våra kollegor Didrik, Sara och Johannes från Umeåkontoret. Eleverna kom från samhälle & ekonomi-programmen och utvärderingarna vittnar om att de lärde sig nytt om lösenord och helt allmänt fick mer kunskap i ämnet.

"Att hålla föreläsningen var först lite nervöst men när vi väl var i gång så var det bara kul", berättar Didrik Püschel som varit volontär sedan januari 2024. "Det var roligt att komma i väg på plats på en skola och göra något helt annat än vad man normalt sitter med. Det kändes som att skolan uppskattade det, och det var också roligt att göra en sådan här sak tillsammans med mina kollegor. Det märktes tydligt att även de tyckte att det var roligt att få dela med sig av cybersäkerhetsfrågorna."

Volontärskapet är en del av Advanias program för samhällsengagemang, där anställda på arbetstid kan engagera sig volontärt tillsammans med någon av våra samarbetspartners. Syftet är att uppnå Advanias strävan att bidra som positiv kraft i samhället samt att medarbetare som så önskar får en meningsfull och berikande erfarenhet.

Vårt engagemang för hållbar utveckling

Så bidrar vi till att främja nyfikenhet för tech-branschen hos unga

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Sustainability Controller

Maria Suárez

Relaterat innehåll

Hållbarhet Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack
2024.04.25

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Hållbarhet Nyhet | Ny guide till cirkulär transformation | Advania
2024.04.10

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...

Hållbarhet Nyhet | Nya hållbara metoder med klimatkontraktet | Advania
2024.03.19

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!