Pressmeddelande | Advania avyttrar två datacenter i Finland | Advania
Datacenter 2023.01.04

Advania avyttrar två datacenter i Finland

Advania AB har nått en slutgiltig överenskommelse om att avyttra två datacenter leasingavtal i Finland till atNorth AB, en nordisk datacenterleverantör. Genom avyttringen kan Advania Finland ytterligare effektivisera sitt IT-tjänsteerbjudande med en marknadsledande partner som hanterar datacenterverksamheten. Advania Finland kommer att fortsätta erbjuda marknaden datacentertjänster genom partnerskap med ledande datacenteroperatörer.  

Kort om transaktionen

  • Advania har nått ett slutgiltigt avtal om att avyttra två datacenteravtal i Finland till atNorth, en nordisk datacenterleverantör som ägs av Partners Group.
  • Advania ingår ett flerårigt co-location-avtal med atNorth för att säkerställa en robust datacenterdrift för befintliga och nya kunder.
  • Ett starkt team av datacenterspecialister kommer att följa transaktionen för att säkerställa smidig övergång och full driftskapacitet från dag ett.
  • Advania, med ett arv som går tillbaka till starten på Island 1939, är en ledande IT-tjänsteleverantör i norra Europa med verksamhet i Sverige, Island, Norge, Storbritannien, Danmark och Finland.
  • atNorth är ett ledande nordiskt datacenterföretag som erbjuder hållbara, pålitliga, energieffektiva, kostnadsoptimerade datacenteranläggningar och högpresterande datortjänster.
  • Transaktionen gör det möjligt för Advania att fokusera på sina kunders behov samtidigt som man samarbetar med en högeffektiv datacenteroperatör.
Avyttringen ligger till grund för Advanias ambition att fortsätta leverera förstklassiga lösningar till befintliga och nya kunder och att bli den mest attraktiva IT-tjänsteleverantören i norra Europa.

- En viktig anledning till att etablera ett partnerskap med atNorth i Finland är deras dedikerade fokus på att leverera högkvalitativa och hållbara tjänster. Vi väljer att samarbeta med företag med samma kundfokus och kvalitetstänk som vi själva, säger Atte Kekkonen, VD för Advania Finland.

För att säkerställa en smidig övergång och samarbete mellan leasingavtalen i Finland kommer ett team av experter att ingå i transaktionen. Teamet kommer att fortsätta att leverera den högsta nivån av datacentertjänster till Advania Finland.

- Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda datacentertjänster till Advania i Finland. Vårt uppdrag i Finland har precis börjat och vi ser ett betydande fokus på geografin framöver till förmån för våra befintliga och nya kunder. Vårt mål är att fortsätta det som atNorth har byggt det senaste decenniet och vi är redo för nästa steg på vår resa i Finland, säger Eyjólfur Magnús Kristinsson, VD atNorth

Majoriteten av aktierna i Advania ägs av fonder som förvaltas av Private Equity-teamet på Goldman Sachs Asset Management. 

Om atNorth AB
atNorth är ett ledande nordiskt datacenterföretag som erbjuder hållbara, pålitliga, energieffektiva, kostnadsoptimerade datacenteranläggningar och högpresterande datortjänster. atNorth erbjuder hållbara och extremt skalbara HPC-resurser som levereras fullt ut som en tjänst vilket gör det möjligt för våra kunder att fokusera på sina simuleringsapplikationer och beräkningar utan att behöva oroa sig för den underliggande HPC-infrastrukturen.

För mer information, vänligen kontakta:

atNorth Holding AB
Eyjólfur Magnús Kristinsson, VD atNorth
E-post: eyjolfur.kristinsson@atnorth.com
Telefon: +354 662 3800

Advania Finland
Atte Kekkonen, VD Advania Finland
E-post: atte.kekkonen@advania.com
Telefon: +358 40 505 5020

 

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!