Urban Berlinde, VD RTS Group och Tomas Wanselius, VD Advania Sverige
Förvärv 2023.10.10

Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

För att ytterligare stärka utbudet i Sverige förvärvar Advania AB (“Advania”) RTS Group AB (“RTS”). Förvärvet av RTS kommer att stärka Advanias förmåga att leverera storskaliga digitaliseringsprojekt och erbjuda managerade tjänster till befintliga och nya kunder. Förvärvet ligger i linje med Advaniagruppens mål att bli den mest attraktiva IT-tjänsteleverantören i norra Europa. 

Korta fakta om förvärvet:

  • Advania har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva 100% av aktierna i RTS av ledningen och ShortCap.
  • Transaktionen förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2023, med förbehåll för godkännande från Konkurrensverket.
  • Advania är en ledande IT-tjänsteleverantör för medelstora företag i Norra Europa, med verksamhet i Sverige, Norge, Storbritannien, Island, Finland och Danmark.
  • RTS är ett svenskt, privatägt IT-tjänsteföretag som specialiserat sig på stora digitala transformationsprojekt och managerade tjänster. RTS erbjuder också hårdvara och licenser för att möta kundernas behov. 

Med förvärvet av RTS, ökar Advania sin förmåga att erbjuda storskaliga digitaliseringsprojekt och managerade tjänster till både befintliga och nya kunder. Sammanslagningen av bolagen kommer också att bidra till en än mer attraktiv arbetsplats, där medarbetare från båda företagen kan utvecklas tillsammans med fler talanger, i en företagskultur som bygger på en decentraliserad affärsmodell där beslut fattas nära kunderna. 

"Det är verkligen spännande att få RTS-teamet med oss på vår tillväxtresa i Sverige. Det här förvärvet överensstämmer med vårt mål att bli den ledande IT-tjänsteleverantören i Sverige och vår ambition att skapa hållbart värde för våra kunder i deras digitala transformationsresor" säger Tomas Wanselius, vd för Advania Sverige. 

"Vi är stolta över att vi har byggt ett robust företag och en stark kultur och är glada över att vi nu kan slå samman våra krafter med Advania, ett företag som delar vårt fokus på kultur, kundnärhet och tillväxt," säger Urban Berlinde, vd på RTS.

För mer information, vänligen kontakta:

RTS Group AB 
Urban Berlinde, VD RTS Group AB 
E-post: urban.berlinde@rts.se  
Mobil: +46 70-896 50 27 

Advania Sverige AB 
Tomas Wanselius, VD Advania Sverige AB 
E-post: tomas.wanselius@advania.com  
Mobil: +46 70-454 35 24 


Om RTS Group AB  
RTS är en rådgivande partner med spetskompetens inom IT-infrastruktur och digitalisering. Vi är 190 medarbetare med kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg och Örebro. Med djup kompetens inom innovativ teknik och strategiska partnerskap med ledande IT-leverantörer möjliggör vi för företag och organisationer att lyckas med sin digitala transformation. RTS helhetserbjudande inom IT infrastruktur består av fyra affärsområden: RTS Professional Services, RTS Solutions, RTS Technology Platforms och RTS Cloud och tillsammans levererar vi affärsvärde anpassat efter våra kunders unika digitaliseringsbehov.  Läs mer på rts.se     

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!