Pressmeddelande | Advania satsar i Norrland: förvärvar Hi5 | Advania
Förvärv 2021.02.25

Advania satsar i Norrland och förvärvar Hi5

Tillväxtresan för att ge kunder ännu bättre service fortsätter: Advania, ett av de ledande IT-företagen i Norden, förvärvar nu Norrlandsbaserade Hi5 med 65 medarbetare i Umeå och Luleå. Förvärvet ger kunder tillgång till fler experter och lösningar – på fler orter – samtidigt som medarbetarna får utökade utvecklingsmöjligheter.

Med hjälp av långsiktiga kundrelationer, branschens bästa kundnöjdhet, en stark kultur med fantastiska medarbetare och den snabba digitaliseringen har Advania växt mer än 20% årligen de senaste 5 åren. Företaget fortsätter nu sin tillväxtresa genom att förvärva norrlandsbaserade Hi5. Med satsningen i Norrland skapas nya möjligheter för att ge service till kunder med en geografiskt spridd verksamhet.

Tomas Niklas_CisionNiklas Tiger, VD Hi5 och Tomas Wanselius, VD Advania Sverige.

”Jag är glad att få välkomna Hi5:s medarbetare och kunder till Advania”, säger Tomas Wanselius, VD Advania Sverige. "Vi delar passionen att vara nära våra kunder och fokusera på att skapa värde för dem. Både Advania och Hi5 har blivit framgångsrika med hjälp av starka värdegrunder, engagerade medarbetare och ett unikt starkt kundfokus. Nu ser vi fram emot att tillsammans göra det enkelt för våra kunder att växa med hjälp av IT."

"Hi5 har vuxit kraftigt med hjälp av en nytänkande kultur byggd på teknisk expertis och kunskap om våra kunder", säger Hi5:s VD, Niklas Tiger. "Kombinationen av Hi5 och Advania ger våra kunder tillgång till fler innovativa lösningar och mer expertis, oavsett om de har verksamhet över hela Sverige eller enbart här i Umeå eller Luleå. Dessutom kan vi framåt erbjuda våra medarbetare långt fler utvecklingsmöjligheter.”

Hi5-verksamheten kommer att hållas samman som organisatorisk enhet även framåt, under fortsatt ledning av Niklas Tiger.
 

För mer information, vänligen kontakta:

Tomas Wanselius, vd, Advania Sverige AB
Tel: +46 70 454 35 24
E-post: tomas.wanselius@advania.com

 

Om Hi5
Hi5 levererar lösningar, produkter och konsulttjänster inom IT-området till företag och organisationer med hjälp av 65 medarbetare i Umeå och Luleå. Verksamheten bedrivs inom affärsområdena Produktförsörjning, Infrastruktur, Utveckling och Drift. Ända sedan starten i början av 2000-talet har Hi5 tack vare en väl förankrad värdegrund och ett stort kundfokus utvecklat verksamheten med stark tillväxt.

Om Advania i Norden
Advania AB är ett nordiskt IT-företag med huvudkontor i Stockholm och 1400 medarbetare på 27 platser i Sverige, Island, Norge, Finland och Danmark. Advania AB omsätter idag mer än 5 miljarder kronor och har levererat mer än 20% tillväxt årligen under de senaste fem åren. I Sverige finns Advania på 11 orter med över 600 medarbetare som erbjuder IT-lösningar med mätbara resultat till företag i alla branscher liksom till offentlig sektor. Advania Sverige fokuserar på att hjälpa kunder att förbättra sina resultat med innovativ användning av bästa tillgängliga IT-plattformar och lösningar inom 10 affärsområden summerade i Professional Services, Managed Services och IT Infrastructure.

Kontakta mig

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Förvärv Pressmeddelande | Advania förvärvar RTS | Advania
2023.10.10

Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

För att ytterligare stärka utbudet i Sverige förvärvar Advania AB (“Advania”) RTS Group AB (“RTS”). Förvärvet av RTS kommer att stärka Advanias förmåga att leverera storskaliga digitaliseringsprojekt och erbjuda managerade...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!