Pressmeddelande | Breas satsar på Advanias säkra molndrift – gör livet lättare för läkare och patienter | Advania
Avtal 2023.03.21

Breas satsar på Advanias säkra molndrift – gör livet lättare för läkare och patienter

Breas Medical är ett globalt företag som utvecklar toppmoderna uppkopplade ventilatorer för att möjliggöra vård i hemmet. De väljer nu Advania som stöd för Breas Medicals globala IT-transformation med tjänster inom Azure, Microsoft Cloud Adaption Framework och hela fundamentet för sin IT-miljö med licensiering, drift, managering och support.

Breas Medical arbetar med utveckling och underhåll av innovativa lösningar för andningsvård med målet att förbättra patienternas livskvalitet, från sjukhus till hem. Med uppkopplade ventilatorer utökas möjligheterna för behandling på distans:

– Med våra produkter är det möjligt för läkare att följa sina patienters andningsstatistik och justera inställningarna på distans. Det ger både ökad komfort för patienten och minskade resor till och från sjukhuset, säger Stefan Jönsson, Global IT Manager på Breas Medical.

Det är många parametrar som måste klaffa när det är så pass känsliga data som behöver hanteras, och de letade efter en stabil partner för att tillsammans bygga en säker plattform:

– Vi är till viss del redan uppe i molnet, men nu ska vi förflytta hela verksamheten dit. Då vill vi ha allt på plats när det gäller struktur och säkerhet för vår plattform. Advania gjorde direkt ett bra intryck med sin tydliga modell. Det var perfekt för oss som inte har tid eller kunskap att hitta den för oss ideala vägen på egen hand, säger Stefan Jönsson, Global IT Manager på Breas Medical.

En av de viktigaste bitarna för Breas är IT-säkerheten och att skapa ett stabilt fundament för hela verksamheten att stå på. Advanias tjänstepaketering av Azure Governance för säkerhet, drift och kostnadsoptimering tillsammans med drift och support samt licensiering som tjänst ger Breas Medical förutsättningarna att vila i vetskapen att de gör rätt från grunden.

– Att hjälpa våra kunder så de helt kan fokusera på sin kärnverksamhet är en av de viktigaste drivkrafterna för oss på Advania. Och speciellt när det gäller verksamheter som Breas Medical som med sina produkter gör livet lättare för både vårdpersonal och patienter, säger Tomas Wanselius, VD på Advania Sverige.

För mer information:
Eva-Lotta Jonsvik, Marketing Director, Advania Sverige AB 
Tel: +46 76 140 01 37
E-post: evalotta.jonsvik@advania.com

Om Advania Sverige
Advania finns på omkring 20 platser i Sverige och varje dag hjälper våra 1 350 talanger våra kunder att förverkliga sina mål. Med fokus på långsiktiga relationer, ledande teknologier, moderna plattformslösningar och strategiska partnerskap gör vi det enkelt för företag och offentliga verksamheter att växa med IT. Advania är ett portföljbolag i fonder som förvaltas av Private Equity-teamet på Goldman Sachs Asset Management.

Om Breas
Breas Medical är ett globalt företag med huvudkontor i Sverige och har över 30 års erfarenhet av ventilations-, luftvägs- och sömnlösningar. Deras lösningar omfattar ett brett utbud av apparater, förbrukningsmaterial, servicelösningar, utbildnings- och träningsprogram samt omfattande anslutningsmöjligheter för att förbättra patienternas livskvalitet, från sjukhus till hem. Läs mer på www.breas.com

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Avtal Pressmeddelande: Nytt avtal med Kammarkollegiet | Advania
2023.12.15

Advania tecknar nytt avtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiets upphandling omfattar ett ramavtal där samtliga statliga myndigheter, regioner och kommuner har möjlighet att tillgodose sina behov av mobiltelefoner och tillhörande tjänster från Advania.

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!