Microsoft 365 2022.04.01

Ny tjänst för dig som snabbt vill komma igång med Microsoft Teams

Ny tjänst - Komma igång snabbt med Microsoft Teams. En lösning för effektivt digitalt samarbete och som passar de allra flesta företag. Läs mer om den här.

Vi befinner oss i ett extraordinärt läge och det är många företag och organisationer som önskar att snabbt komma igång med digitala samarbetsverktyg - både för intern och extern kommunikation. I synnerhet märker vi detta behov hos företag där de anställda är beordrade att arbeta på distans från sitt hemmakontor.

Ny tjänst - Komma igång snabbt med Microsoft Teams

En lösning för effektivt digitalt samarbete och som passar de allra flesta företag är Microsoft Teams. Vi på Advania vill hjälpa våra kunder och andra intressenter att snabbt komma igång med Microsoft Teams på ett smidigt sätt via vår nya tjänst Komma igång med Microsoft Teams. Vill du veta mer om tjänsten redan idag är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi rekommenderar följande grundläggande åtgärder som aviseras nedan, när vi implementerar tjänsten. Dessa åtgärder kan vid senare tillfälle enkelt ändras efter era anpassade önskemål och behov. Men i ett inledande skede ligger fokus på att ni snabbt ska kunna komma igång med det digitala samarbetet i stället för att fundera över datasäkerhet och governance.

 • Begränsa möjligheten att skapa nya team i Microsoft Teams till ett säkerhetsteam där klientens administratörer är medlemmar
 • Hindra medlemmar i Teams-team till att invitera gäster
 • Begränsa möjligheten att installera tredjepartslösningar i Microsoft Teams

Viktigt att påpeka. Det föreligger stora skillnader i hur långt olika verksamheter kommit i sin molnresa mot Microsoft 365. Med bakgrund mot detta kommer implementeringen av Microsoft Teams variera något med hänsyn till verksamhetens nuvarande situation. I ett inledande introduktionsmöte reder vi tillsammans med dig ut nuvarande status för att effektivisera en snabb "komma igång" process och installation av Microsoft Teams.

Huvudfokus för tjänsten "Komma igång med Teams"  är att snabbt komma igång med följande tjänster för bättre digitalt samarbete:

 • Chatt & snabbmeddelanden
 • 1:1 samtal och möten
 • Interna och externa videomöten
 • Hur Teams fungerar via en lokalt installerad Teams klient, mobil enhet och/eller Webbaserad klient
 • Pris efter offert

I denna tjänst Komma igång snabbt med Teams  är Teams ej tillämpligt för virtuella desktops som Citrix etc.

Andra vanliga frågor som uppstår:

 • Jag har redan en licens som kan nyttjas, men den görs inte tillgänglig för slutanvändarna
 • Kan jag använda Teams Exploratory som är gratisversionen av Teams fast med några inbyggda begränsningar
 • Du kan köpa en licens eftersom en molnresa redan är inplanerad eller pågår
så får du ditt bästa team i teams

Relaterat innehåll

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!